MEB 10 müfettiş görevlendirdi! 165 Merkezde Sahte Evrak ve Kamera Kaydıyla Milyonluk Soygun MEB 10 müfettiş görevlendirdi! 165 Merkezde Sahte Evrak ve Kamera Kaydıyla Milyonluk Soygun

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sosyal medyada ve internet sitelerinde yer alan "Onlar Ermiş Muradına" adlı masal kitabı üzerinden ortaya atılan iddialara ilişkin bir açıklama yaptı. MEB, hikaye, roman, deneme gibi kültür yayınlarına ilişkin eserlerin onay süreçlerinin kendi sorumluluk alanında olmadığını belirtti.

"Hikaye Kitabı Kategorisinde"

MEB, yaptığı açıklamada, "Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığımız sadece Bakanlığımız bünyesindeki ders kitaplarının onay sürecini yürütmektedir. Söz konusu içerik, ders kitabı veya yardımcı kaynak değildir, 'hikaye kitabı' kategorisindedir." ifadelerine yer verdi. Bakanlık, kültür yayınlarına ilişkin eserlerin onay süreçlerinin MEB denetimi altında olmadığını vurguladı.

Sosyal Medya İddiaları

Son günlerde sosyal medya ve internet sitelerinde "Onlar Ermiş Muradına" adlı masal kitabıyla ilgili çeşitli iddialar ortaya atılmıştı. Bu iddialar üzerine açıklama yapan MEB, hikaye kitabının onay sürecinin kendilerine ait olmadığını, sadece ders kitaplarının onay sürecini yürüttüklerini belirtti.