Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlere 15 Temmuz okul gazetesi çıkarma görevi verdi. Ancak birçok okul bu önemli görevin farkında değil. 3 ay sürecek olan bu görev, öğretmenlerin iş birliğiyle gerçekleştirilecek.

Görev süresi 3 ay boyunca öğretmenler, okul gazetesinin hazırlanması için çalışacak. Hazırlanan gazeteler, Aralık ayında PDF formatında EBYS üzerinden il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine iletilecek.

Gazete Hazırlama Kuralları:

2025'te emekli olacakları bekleyen kötü sürpriz 2025'te emekli olacakları bekleyen kötü sürpriz
  1. Gazete "15 Temmuz Çocuk Gazetesi Özel Sayısı" olarak adlandırılacak.
  2. Gazete, ilgili branş ve danışman öğretmenlerin rehberliğinde hazırlanacak.
  3. Gazetede dil, din, ırk, cinsiyet gibi nedenlerle ayrım yapan içeriklere yer verilmeyecek.
  4. 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün önemi, vatan sevgisi, cesaret gibi temalarda hikaye, şiir, bulmaca, resim ve benzeri içeriklere yer verilecek.
  5. Öğrencilerin fotoğraflarının yayınlanabilmesi için velilerden izin alınacak. Fotoğrafların çekilmesi durumunda, bu fotoğrafların okul ve il milli eğitim müdürlüklerinin resmi sitelerinde yayımlanması için izin verilmiş kabul edilecek.

Gazete, hem dijital olarak okul ve il milli eğitim müdürlüğü resmi internet sitesinde PDF formatında yayımlanabilir hem de basılı olarak dağıtılabilir. Gazetenin satışı yapılmayacak ve "Para İle Satılmaz" ifadesi gazetenin ilk sayfasında yer alacak.

Bu görev, öğretmenlerin öğrencilerle iş birliği yaparak demokrasi, birlik ve vatan sevgisi gibi önemli değerleri aşılamasına katkı sağlayacak. MEB, tüm okullardan bu görevi zamanında ve eksiksiz bir şekilde yerine getirmelerini bekliyor.