Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, temmuz ayında aylık enflasyonun arttığını ancak yıllık enflasyonun düşmeye devam ettiğini belirtti. Şimşek, "Temmuzda aylık enflasyon geçici etkiler kaynaklı arttı. Yıllık enflasyon ise hazirana göre 9,8 puan azalarak yüzde 61,8'e geriledi" ifadelerini kullandı.

Damar daralmasını ve tıkanıklığı önleyen besin: Avuç avuç tüketmek protein ihtiyacını gideriyor Damar daralmasını ve tıkanıklığı önleyen besin: Avuç avuç tüketmek protein ihtiyacını gideriyor

TÜİK verilerine göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) temmuzda yüzde 3,23 artarken, yıllık bazda yüzde 61,78 oldu. Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından Mehmet Şimşek, şu değerlendirmede bulundu:

"Yıllık enflasyon hazirana göre 9,8 puan azalarak yüzde 61,8'e geriledi. Ana hedefi dezenflasyon olan programımızın her alanda olumlu sonuçlarını almaya devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde enflasyondaki düşüş daha çok hissedilecek. Fiyat istikrarını sağlayarak vatandaşlarımızın refahını kalıcı olarak artıracağız."