Memleket Partisi'nin Ankara'daki genel merkez binası, ekonomik sıkıntılar nedeniyle kapatıldı. Partinin küçülme kararı alarak daha küçük bir ofis tutacağı açıklandı. Parti Genel Başkanı Muharrem İnce, "Hazine'den yardım alamıyoruz ve üyelerin bağışları ile ayakta durmaya çalışıyoruz" dedi.

CHP'den ayrılarak Memleket Partisi'ni kuran Muharrem İnce, partisinin ekonomik darboğaza girdiğini ve bu nedenle Ankara'daki genel merkez binasının kapısına kilit vurulduğunu açıkladı. İnce, Etimesgut'ta küçük bir ofis tutacaklarını belirtti.

Yerel seçimlerde Türkiye genelinde yüzde 0.17 oy alan Muharrem İnce, Sözcü'ye yaptığı açıklamada, "Hazine'den yardım alamıyoruz ve üyelerin bağışları ile ayakta durmaya çalışıyoruz. Masraflarımızı mümkün olduğunca kısma kararı aldık. İletişim olanağının arttığı dijital çağda siyaset yapmanın araçlarının da değişmesi bir zorunluluk" dedi.

"Parti binalarını küçültüp dijital platformlardaki varlığımızı arttıracağız" diyen İnce, gençlerin ve kadınların partiye daha fazla katılımını sağlayarak siyaset sahnesindeki varlıklarını güçlendireceklerini ifade etti. İnce, "Atatürk'ün yolunda; Akıl, Ahlak ve Adalet demeye devam edeceğiz. Türkiye'nin çoban ateşini söndürmeyecek, yaşama sevincini ve geleceğe olan ümidimizi hep canlı tutacağız" şeklinde konuştu.

Muharrem İnce, gençlik kollarından itibaren görev aldığı ve Cumhurbaşkanı adayı olduğu CHP'den ayrılıp 17 Mayıs 2021'de Memleket Partisi'ni kurmuştu. 2023 genel seçimlerinde de cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklayan İnce, kaset kumpaslarına maruz kalarak yarıştan çekilmişti. Parti, aradan geçen 3 yılın ardından 17 Mayıs 2024 tarihinde küçülme kararını uygulamaya başladı.

PMYO için taban puan kaç? TYT'den kaç almak gerekiyor? Polislik başvuru ne zaman? PMYO için taban puan kaç? TYT'den kaç almak gerekiyor? Polislik başvuru ne zaman?

İnce, sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda seçimlerde bir hata yapmadıklarını, halkın kutuplaştığını belirtti.