Sağlık Bakanlığı, yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edecek. Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında etkili ve verimli sağlık hizmetlerinin yürütülmesi amacıyla bu alımlar gerçekleştirilecek. Kadrolar arasında 1 diyetisyen, 9 ebe, 2 hemşire, 25 sağlık memuru, 1 sağlık teknikeri, 3.498 tabip ve 32.464 uzman tabip yer alıyor.

TÜRKŞEKER 390 Sürekli İşçi Alımı Yapacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ bünyesinde 390 sürekli işçi alımı yapılacağını duyurdu. Alımlar, çeşitli teknik ve destek pozisyonlarında gerçekleştirilecek.

TÜİK 21 Sözleşmeli Bilişim Personeli Alacak

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Yazılım, Ağ ve Sistem Yönetimi ile Veri Yönetimi daire başkanlıklarında görevlendirilmek üzere 21 sözleşmeli bilişim personeli alımı yapacak. Başvurular 3 Haziran'a kadar elektronik ortamda yapılacak.

Üniversitelerde Personel Alımları

  • Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi: 12 sözleşmeli personel
  • Kırıkkale Üniversitesi: 121 sözleşmeli personel
  • Tarsus Üniversitesi: 7 sözleşmeli personel
  • Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi: 2 sözleşmeli bilişim personeli
  • İzmir Büyükşehir Belediyesi: 36 zabıta memuru
  • Ankara Üniversitesi: 139 sözleşmeli personel
  • Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi: 8 sözleşmeli personel
  • Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi: 30 sözleşmeli personel
  • Necmettin Erbakan Üniversitesi: 25 işçi
  • Bursa Uludağ Üniversitesi: 1 sözleşmeli programcı

Milli Eğitim Bakanlığı 20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Alacak

Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapacak. Sözlü sınavlar 1 Temmuz'da başlayacak ve adayların atama işlemleri sınav sonuçlarının ilanından sonra gerçekleştirilecek. Başvuru için KPSS'den 50 ve üzeri puan almak gerekecek.

MTA 22 Sözleşmeli Personel Alımı Yapacak

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA), merkez ve taşra birimlerinde 22 sözleşmeli personel alımı yapacak. Başvurular 2 Haziran'da sona erecek.

Dışişleri Bakanlığı 170 Memur Alımı Yapacak

Dışişleri Bakanlığı, konsolosluk ve ihtisas memurluğu pozisyonlarına toplamda 170 memur alımı yapacak. Başvurular 27 Mayıs - 14 Haziran 2024 tarihleri arasında alınacak.

Samsun'da 3.4 büyüklüğünde deprem! Samsun'da 3.4 büyüklüğünde deprem!

Başvuru ve Detaylar

Resmi Gazete'de yayımlanan ilanlara göre, başvurular ilgili kurumların internet siteleri üzerinden yapılacak. Genel ve özel şartlar, başvuru tarihleri ve diğer ayrıntılar başvuru kılavuzlarında yer alıyor.