Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan YKS sonuçlarına ilişkin açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan YKS sonuçlarına ilişkin açıklama

Bugün Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun toplanmasıyla birlikte memur zam oranları netlik kazanıyor. Saat 10.00'da başlayacak olan son toplantı, 2024-2025 dönemi için milyonlarca memurun ve kamu çalışanının zam oranlarını belirleyecek.

Toplu Sözleşme sürecinin imzaları atıldı ancak bazı maddelerde uzlaşma sağlanamadı. Bu nedenle son karar Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na bırakıldı.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, 11 üyeden oluşuyor ve Sayıştay Başkanı Metin Yener başkanlığında toplanacak. Dört günlük süreçte dört toplantı gerçekleştirilen kurul, bugünkü toplantıda kararlarını verecek.

Karar, üye oy çokluğuyla alınacak ve kesinlik kazandıktan sonra itiraz edilemeyecek. Bu durum, yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisi için 2024-2025 dönemindeki maaş artışlarını belirleyecek.

Zam oranlarının belirlenmesi sadece maaşları etkilemekle kalmayacak, aynı zamanda 65 yaş aylığı, engelli maaşı ve evde bakım maaşları gibi diğer ödemeleri de etkileyecek. Toplamda 8 milyondan fazla kişi bu karardan doğrudan etkilenecek.