2024 yılının Ocak ayında yapılan toplu sözleşme kapsamında kamu personeline verilen yüzde 15'lik zam, Nisan ayı sonu itibarıyla eridi. Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarındaki toplam enflasyon yüzde 18,72 olarak gerçekleşti. Bu durumda memurlar için yüzde 3,2 enflasyon farkı oluştu.

Kamu personeli, 2024 yılının ilk yarısında yüzde 15 zam almıştı. Geri kalan zam miktarı ise 2023 yılından kaynaklanan enflasyon farklarından oluşmaktadır. Bu nedenle, hesaplama yapılırken yüzde 15 oranı dikkate alınmaktadır.

Bursa'da ev sahibinden dehşete düşüren işkence! Kiracısına kadın iç çamaşırları giydirip... Bursa'da ev sahibinden dehşete düşüren işkence! Kiracısına kadın iç çamaşırları giydirip...

2023 yılının ikinci yarısında kamu personeline yüzde 29,78 oranında enflasyon farkı ödenmişti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılının Ocak ayındaki enflasyonu yüzde 6,7, Şubat ayında yüzde 4,53, Mart ayında yüzde 3,16 ve Nisan ayında da yüzde 3,18 olarak açıkladı. Bu verilere göre, Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarındaki enflasyon oranları dikkate alındığında, kamu personelinin aldığı zam miktarı 4 ayda erimiş oldu.

Mayıs ve Haziran aylarındaki enflasyon verileri, enflasyon farkının netleştirilmesinde önemli bir rol oynayacak.