Hazine ve Maliye Bakanlığı, memurların sendika primlerine yüzde 17 zam yapılmasını kararlaştırdı. Temmuz ayıyla birlikte geçerli olacak zam, memurların sendika primi miktarını artıracak. Ancak, 8000 TL seyyanen zamın henüz maaşlara yansımadığı görüldü.

Geçtiğimiz Toplu Sözleşme görüşmelerinde sendika üyesi olan memurlara sendika primi verilmesi kararlaştırılmıştı. Ancak daha sonra sendika primine yüzde 2 barajı getirilmiş ve barajın altında kalan sendikalara üye olan memurların primi düşürülmüştü.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Temmuz ayı itibarıyla memurların sendika primine yüzde 17 zam yapma kararı aldı. Böylelikle, memurların sendika primi miktarı yükselerek daha fazla destek alması sağlanacak.

Örneğin, bir öğretmenin Temmuz maaş bordrosunda görülen net maaşı 20.761 TL olarak belirlendi. Bu maaşa 1080 TL sendika primi eklenirken, seyyanen zam henüz yansıtılmadığı için net maaş miktarı düşük kalmış durumda. Öğretmenin net maaşı 19.690 TL olarak kaydedildi. Ancak seyyanen zamın etkisiyle birlikte öğretmenin net maaşının 27.680 TL'ye yükselmesi bekleniyor.(Uzman Öğretmen)

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Nuri Alço Ev Sahibiyle Mahkemelik Oldu: Ödediği Kira Şaşırttı Nuri Alço Ev Sahibiyle Mahkemelik Oldu: Ödediği Kira Şaşırttı

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi