Milyonlarca memura kötü haber geldi. Torba yasayla yapılan 8 bin 77 liralık seyyanen zam, temmuz ayında 14 gün eksik ödenecek. Bu durumda, yaklaşık 3.7 milyon memur, söz konusu zamdan 3 bin 769 lira eksik alacak. Memurlara verilen enflasyon ve toplu sözleşme zammı yüzde 17.55 olarak belirlenmiş ve 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanmıştı. Ancak 8 bin 77 liralık seyyanen zamın uygulama tarihi 15 Temmuz olarak değiştirildi. Bu nedenle, memurlar 1-14 Temmuz tarihleri arasında seyyanen zam alamayacaklar.

Bu durumda, 8 bin 77 liralık seyyanen zamın 14 günlük tutarı olan 3 bin 769 TL memurlardan kesilecek ve temmuz ayında sadece 4 bin 308 lira ödenecek. Ayrıca, bekar memurların maaşı da 1.500 TL eksik yatacak. Yeni yasayla birlikte yapılan düzenlemeler, vergi zamlarının yanı sıra memur ve emeklilere ilave zam yapılmasını içeriyordu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından hızla onaylanan torba yasa, memurlara 8 bin 77 lira seyyanen ek zam verilmesini öngörüyordu.

Normalde, memur maaş zammı 1 Temmuz tarihinde yürürlüğe girer ve yeni zamlar ay sonunda fark ödemesiyle memurun hesabına aktarılır. Ancak seyyanen zamın yürürlük tarihi, 15 Temmuz olarak belirlendi ve bu kural işletilmedi. Bu şekilde, seyyanen zamın 14 güne karşılık gelen tutarı silindi ve memurlardan 3 bin 769 lira kesildi. Seyyanen zam diğer aylarda ise tam olarak 8 bin 77 lira olarak ödenecek. Seyyanen zam, 15.965 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpılmasıyla hesaplanacağından, gelecek yıllarda aynı tutarda kalmayacak ve her zam döneminde katsayı artışı kadar yükseltilmiş olacak.

PMYO için taban puan kaç? TYT'den kaç almak gerekiyor? Polislik başvuru ne zaman? PMYO için taban puan kaç? TYT'den kaç almak gerekiyor? Polislik başvuru ne zaman?

Bu düzenleme ayrıca bekar memurları da etkileyecek. İktidarın sıkı bütçe kuralını uyguladığı memur ve emekli maaş zamlarında, bekar ve çocuksuz memurların maaşının en az 22 bin lira olmayacağı ve bu memurların maaşının en az 1.500 lira eksik ödeneceği belirtildi. Memur-Sen, bu durumu TBMM görüşmeleri sırasında dile getirerek düzeltme talep etti, ancak iktidar bu itirazları dikkate almadı. 

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi