Merkez Bankası, temmuz ayı piyasa katılımcıları anket sonuçlarını açıkladı. Anket sonuçlarına göre, dolar, enflasyon ve faiz beklentilerinde yükseliş yaşandığı görüldü.

Dolar/TL kuru beklentisi, bir önceki anket dönemine göre artış göstererek 28,46 TL seviyesine yükseldi. Ayrıca, 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi de 31,44 TL olarak kaydedildi.

Faiz oranlarıyla ilgili beklentiler de yükseliş eğiliminde oldu. BİST Repo ve Ters-Repo Pazarı'nda oluşan cari ay sonu gecelik faiz oranı beklentisi yüzde 18,94 olarak belirlendi. TCMB'nin bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı cari ay sonu beklentisi ise yüzde 19,17 olarak gerçekleşti.

Enflasyon beklentileri de artış gösterdi. Cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi yüzde 43,82 olarak kaydedildi. 12 ay ve 24 ay sonrası TÜFE beklentileri ise sırasıyla yüzde 33,21 ve yüzde 19,04 olarak belirlendi.

Emlak vergisi muafiyetinde detaylar belli oldu! İşte yeni düzenlemede detaylar... Emlak vergisi muafiyetinde detaylar belli oldu! İşte yeni düzenlemede detaylar...

Ekonomik büyüme beklentileri ise bir önceki anket dönemine göre değişiklik gösterdi. GSYH 2023 yılı büyüme beklentisi yüzde 3,7 olarak revize edildi, GSYH 2024 yılı büyüme beklentisi ise yüzde 4,3'e geriledi.

Ankete katılan 41 piyasa katılımcısı tarafından yanıtlanan sorularla elde edilen sonuçlar, reel sektör ve finansal sektör temsilcileri ile profesyonellerden oluşan katılımcıların görüşleri doğrultusunda değerlendirildi.

 

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi