Güncel

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Vatandaşlar ve piyasalar TCMB'nin faiz kararına odaklandı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararının ne zaman açıklanacağı araştırılıyor. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte detaylar...

Abone Ol

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), geçtiğimiz ay yapmış oldupu son toplantısında politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranında düzenleme yapmayıp yüzde 50'de sabit bıraktı. Şu an ise mercek altına alınana Temmuz ayı PPK toplantısı oldu.


FAİZ KARARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA BELLİ OLACAK?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, faiz kararını açıklamak için Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan liderliğinde yeniden toplanacak.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu yarın senenin altıncı faiz kararını ilan etmek için bir araya gelecek, son karar saat 14.00'te kamuoyuna duyurulacak.

TOPLANTI TARİHLERİNE DÜZENLEME YAPILDI

TCMB Başkanı Fatih Karahan'ın yer alacağı uluslararası toplantılardan dolayı toplantı tarihi 25 Temmuz'dan 23 Temmuz'a alınmıştı.

Önümüzdeki ayın toplantının tarihi ise 22 Ağustos'tan 20 Ağustos'a çekilmişti.

Başkan Karahan, G20 Maliye Bakanları-Merkez Bankası Başkanları Toplantısı ile Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'nda yer alacak.

HAZİRAN AYINDAKİ FAİZ RAPORU

TCMB'den faiz oranlarına yönelik paylaşmış olduğu açıklamasında, Yaşar Fatih Karahan liderliğinde bir araya gelen Kurul'un, politika faizinin yüzde 50'de kalmasına karar verdiği duyuruldu.

Aylık bazda enflasyonun hareketlerindeki zayıflamanın mayıs ayında geçici bir kesintiye uğradığı vurgulanan duyuruda, yakın döneme ilişkin göstergelerin yurt içi talebin, halen enflasyonist düzeyde olmakla birlikte yavaşladığını teyit ettiğinne dikkat çekildi.

Söz konusu açıklamada, hizmet enflasyonundaki yüksek seyir ve katılık, enflasyon beklentileri, jeopolitik riskler ve gıda fiyatlarının enflasyonist baskıları canlı tuttuğunun altı çizilerek, "Kurul, enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarının öngörüler ile uyumunu yakından takip etmektedir." ifadeleri kullanıldı.