Güncel

Mesleki Eğitim Merkezi Öğrencilerine Pansiyon ve Burs Kolaylığı

Milli Eğitim Bakanlığı, mesleki eğitim merkezi öğrencilerine yönelik önemli düzenlemeler yaptı. Yeni yönetmelikle, mesleki eğitim merkezlerine devam eden ve örgün eğitim çağı dışına çıkmamış olan öğrenciler artık okul pansiyonlarında barınabilecek ve bursluluk sınavına başvurabilecek.

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanlığı, mesleki eğitim merkezi öğrencilerine yönelik önemli düzenlemeler yaptı. Yeni yönetmelikle, mesleki eğitim merkezlerine devam eden ve örgün eğitim çağı dışına çıkmamış olan öğrenciler artık okul pansiyonlarında barınabilecek ve bursluluk sınavına başvurabilecek.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan "Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile öğrencilerin pansiyonlara kayıt işlemleri uzaktan başvuru yöntemiyle elektronik ortamda gerçekleştirilebilecek.

Parasız Yatılılık Başvuru Şartlarında Değişiklik

Yeni düzenlemeyle, parasız yatılılığa başvuru şartlarında yapılan değişiklikler dikkat çekiyor. Önceki ders yılında okul değiştirme cezası almamış olma şartına, içinde bulunulan ders yılı da eklendi. Bu düzenleme, yatılılık hizmetlerinin yaygınlaştırılmasını amaçlıyor.

Mesleki Eğitim Merkezi Öğrencilerine Barınma ve Burs Kolaylığı

Mesleki eğitim merkezlerine devam eden ve örgün eğitim çağı dışına çıkmamış olan öğrenciler, okul pansiyonlarında barınma imkanına kavuşacak ve bursluluk sınavına başvurabilecek. Ayrıca, barınma imkanı bulunmayan mesleki ve teknik ortaöğretim kurumu öğrencileri, işletmelerde mesleki eğitim ve staj yaptıkları süre boyunca pansiyonlarda barınabilecek.

Bursluluk Sınavı Başvuru Şartları Güncellendi

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın görüşleri alınarak, bursluluk sınavı başvuru şartları yeniden düzenlendi. İl ve ilçe yatılılık ve bursluluk komisyonları, taşıma yoluyla eğitime erişim uygulaması kapsamında görev yapan planlama komisyonları ile koordineli çalışacak.

Özel Okul Öğrencileri İçin Boş Kontenjanlar

Yatılılık ve bursluluk işlerinin daha planlı yürütülmesi amacıyla, pansiyonların boş kalan kontenjanlarına özel okul öğrencilerinin yerleştirilmeleri usulü belirlendi. Bu düzenleme, sosyal devlet ilkesi gereği olarak kapasitenin daha etkin kullanılması amacıyla yapıldı.

Diğer Düzenlemeler

Ortaöğretim kurumlarına öğrenci yerleştirme uygulaması doğrultusunda pansiyonlara öğrenci yerleştirme uygulamaları güncellendi.

Özel eğitim meslek lisesine yerleşecek öğrencilerin işlemleri Genel Müdürlükçe yapılacak.

Performansa dayalı bütçeleme sistemine geçilmesi nedeniyle, pansiyonda kalan öğrencilere göre bütçe gönderilecek.

Yatılı öğrencilerin devam-devamsızlıkları hüküm altına alındı ve yatılılığın sona ermesi ile ilgili esaslar yeniden düzenlendi.

Tatil dönemlerinde pansiyonlarda verilen hizmetlerin kapsamı genişletildi.

Okul müdürünün koordinesinde, pansiyondan sorumlu müdür yardımcısı, belletici ve nöbetçi belletici öğretmenin görevleri güncellendi.