Jordan, Twitter'daki "Facebook Dosyaları" isimli paylaşımında, daha önce hiç görünmemiş belgelere yer verdi. Bu belgeler, Meta'nın alt markaları olan Facebook ve Instagram'da çalışanların iç tartışmalarını ve dahili konuşmalarını içeriyor.

Meta'nın, Biden yönetimindeki Beyaz Saray'ın baskısı sonucu COVID-19 aşıları hakkında içerikleri nasıl sansürlediğini gösteren belgelere göre, Facebook ve Instagram, aşıyla ilgili gönderileri engelledi ve politikalarını değiştirdi. Jordan, bu değişikliklerin Beyaz Saray baskısı sonucu yapıldığını belirtiyor.

PMYO için taban puan kaç? TYT'den kaç almak gerekiyor? Polislik başvuru ne zaman? PMYO için taban puan kaç? TYT'den kaç almak gerekiyor? Polislik başvuru ne zaman?

Dahili Belgeler: Beyaz Saray'ın Meta Üzerindeki Baskısı

Daha önce yayınlanmamış belgeler, Facebook ve Instagram'ın Beyaz Saray'ın baskısı sonucu içerikleri sansürlediğini ve içerik denetim politikalarını değiştirdiğini ortaya koyuyor. Jordan'ın aktardığına göre, Nisan 2021'de bir çalışan tarafından CEO Mark Zuckerberg ve COO Sheryl Sandberg'e gönderilen bir e-posta, Beyaz Saray'ın içeriklerin kaldırılmasını istediğine dair ifadeler içeriyor.

Belgeler ayrıca, Biden'ın danışmanının, bir gönderi kaldırılmadığı için çok sinirlendiğini belirtiyor. Meta'nın küresel ilişkiler alanındaki yöneticisi Nick Clegg'in çalışanlara gönderdiği bir e-posta, Biden'ın COVID-19 danışmanı Andy Slavitt'in, Meta'nın bir gönderiyi kaldırmaması üzerine öfkelendiğini gösteriyor.

Meta'nın İfade Özgürlüğü Tartışması ve Politika Değişikliği

Clegg, bu tür içeriklerin kaldırılmasının ABD'deki ifade özgürlüğüne aykırı olduğunu belirtti. Ancak Slavitt, bunun doğru olmadığını savundu ve belirtilen içerikte aşının asbest zehirlenmesine bağlandığını, bunun Biden yönetiminin COVID-19 aşılarına olan güveni sarsacağını belirtti.

Belgelere göre, bu olayların ardından Meta, politikalarını değiştirdi. Jordan, belgelerde bir başka şirket yöneticisi Brian Rice'ın Slavitt ile yaşananların ardından Beyaz Saray ile ters düştüklerini belirttiğini söylüyor.

En sonunda, Ağustos 2021'de Joe Biden'ın "Sosyal medya dezenformasyon nedeniyle insanları öldürüyor" açıklamasının ardından, Meta'nın dezenformasyona karşı daha sert politikalar benimsemek için karar aldığı iddia edildi. Belgelere göre, hükümetten gelen baskıların ardından Meta'nın politikalarını değiştirdiği belirtiliyor.