Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava tahmin raporunu paylaştı. Uzmanlardan gelen 'Afrika sıcakları' alarmı yurdun büyük bir kısmını etkisi altına alacak, sıcaklıklar mevsim normalllerinden fazla olmaya devam edecek. Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında ise kuvvetli rüzgar uyarısında bulunuldu.


SICAKLIK ALARMI

Gelen son hava tahminlerine göre; ülke genelinde yağışlı sistem değerlendirilmiyor. Kuzeydoğu noktalarının yer yer parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık olacağı öngörülüyor.

Sıcaklık seviyeleri ise aynı olacak. Batı ve kıyı noktalarda mevsim normalleri üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında olacağı tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın, Marmara, Kuzey Ege kıyıları ile Batı Karadeniz kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği değerlendiriliyor. Meteoroloji, meydana gelebilecek olumsuz durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu.

ÜÇ BÜYÜK KENT İÇİN HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

3 büyükşehirdeki sıcaklıklar hakkında da bilgi veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Murat Acar, Ankara'da mevsim normallerinden fazla olan sıcaklıkların 35 dereceye kadar çıkacağını, yağış beklemediklerinin altını çizdi.

Megakentte 3 gün süresince kuzeydoğulu rüzgarlara şahit olunacağı ancak bunun fırtınaya dönüşmeyeceğini aktaran Acar, "İstanbul'da da sıcaklıklar mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredecek. Yağış beklemiyoruz ama nemden dolayı hissedilen sıcaklık fazla olabilir" açıklamasında bulundu.

İzmir'in bazı yerlerin sıcaklıkların 40 dereceye kadar yükseleceğini belirten Acar, kentte sıcaklıkların mevsim normallerinin 4 ila 6 derece fazla olduğu konusunda uyardı.

İL İL HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

ANKARA 20°C, 35°C


Az bulutlu ve açık

İSTANBUL 25°C, 33°C

Az bulutlu ve açık

İZMİR 27°C, 35°C

Az bulutlu ve açık

EDİRNE 22°C, 38°C

Az bulutlu ve açık

KOCAELİ 23°C, 34°C

Az bulutlu ve açık

MUĞLA 25°C, 38°C

Az bulutlu ve açık

ADANA 26°C, 37°C

Az bulutlu ve açık

ANTALYA 27°C, 38°C

Az bulutlu ve açık

ESKİŞEHİR 19°C, 36°C

Az bulutlu ve açık

KONYA 21°C, 33°C

Az bulutlu ve açık

BOLU 18°C, 34°C


Az bulutlu

SAMSUN 21°C, 31°C

Parçalı ve az bulutlu

TRABZON 23°C, 30°C

Parçalı ve az bulutlu

Miras kalan tarla sahiplerine müjde: Devletten her ay düzenli ödeme Miras kalan tarla sahiplerine müjde: Devletten her ay düzenli ödeme

MALATYA 19°C, 36°C

Az bulutlu

DİYARBAKIR 24°C, 40°C

Az bulutlu ve açık

GAZİANTEP 26°C, 40°C

Az bulutlu ve açık

ŞANLIURFA 28°C, 42°C

Az bulutlu ve açık