ülkemizde geçtiğimiz haftadan bu yana yağışlı bir hava hakimdi. Mevsim normallerine oranla düşüş gösteren sıcaklık seviyeleri, yurdun batı kısmından hareket ederek artışa geçti.

Yağışlı sistem geride kaldı, sıcaklar başlayacak. Batı bölgelerden hareket ederek yükselişe geçen sıcaklıklar, iç ve batı noktalarda mevsim normallerine oranla daha da fazla olacağı değerlendiriliyor.

Bugün Orta Karadeniz, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun bazı kesimleri haricinde yağışlı hava beklenmiyor.

'İLÇELERDE ARALIKLI SAĞANAK YAĞIŞ GÖRECEĞİZ'
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, "Pazar günü için de orta ve doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Akdeniz'in iç kesimlerinde yine Denizli, Niğde, Karaman ve Konya ilçelerinde aralıklı sağanak yağışlar göreceğiz" açıklamasında bulundu.

Pazartesi günü yağışlar, sadece doğu bölgesinde etkili olacak.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Meteoroloji'den son yapılan değerlendirmelere göre toz taşınımı uyarısı da yapıldı.

Özdemirci, "Özellikle cumartesi günü için Batı bölgelerimizde Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu Bölgesi'nde toz taşınımı var yine pazar günü içinde toz taşınımı özellikle Ege Bölgesi'nde yine devam edecek" şeklinde konuştu.

'ÇOK KAPALI BİR HAVA OLACAK'

Ankara, İstanbul ve İzmir'de hafta sonu  için yağış beklenmiyor.

Özdemirci: "İstanbul'da önümüzdeki üç gün boyunca yağış beklemiyoruz. Genellikle parçalı ve az bulutlu bir hava olacak. İzmir'de de genellikle parçalı ve az bulutlu bir hava olacak üç gün boyunca. Ankara'da Cumartesi günü için yağış beklemiyoruz ama çok kapalı bir hava olacak çok bulutlu bir hava olacak." ifadelerini kullandı.

Samsun'da 3.4 büyüklüğünde deprem! Samsun'da 3.4 büyüklüğünde deprem!

Cumartesi günü yani bugün Ankara 25, İstanbul 22 ve İzmir 28 derece aralığında seyredecek.