Güncel

Meteoroloji saat verdi: 22 il için gök gürültülü sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 23 Ağustos 2024 için yeni hava durumu tahminini paylaştı ve 22 il için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu.

Abone Ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 23 Ağustos 2024 için yeni hava durumu tahminini paylaştı ve 22 il için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Yağışların özellikle öğle saatlerinde Afyonkarahisar, Göller Yöresi, Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve Konya'nın batı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, Marmara'nın güneybatısı, Kuzey Ege ve İç Anadolu'nun güneydoğusu için de kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı. Rüzgarın bu bölgelerde kuzeyli yönlerden saatte 40-60 km hızla esmesi bekleniyor.

Bölgelere göre hava durumu özetleri şu şekilde:

  • Marmara Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu. Güneybatı kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgar (40-60 km/saat) bekleniyor.

  • Ege Bölgesi: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Özellikle Afyonkarahisar çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor.

  • Akdeniz Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu, Batı ve Orta Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz'de yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

  • İç Anadolu Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu, batı kesimlerinde ve bazı illerde (Aksaray, Niğde, Karaman) sağanak yağışlı. Ankara'nın kuzeyinde ve Konya'nın batısında kuvvetli yağış bekleniyor.

  • Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.