Yoğun kar, şiddetli yağış ve fırtına ülkenin büyük bir kısmında çok sayıda kentte etkisini belli edecek. Meteoroloji ve uzman isimlerden peş peşe çağrılar geliyor. Kar Marmara'da etkisini gösterecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlan son hava tahmin raporuna göre: Yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güneydoğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu, Muğla, Artvin, Erzurum ve Iğdır civarları ile Antalya’nın batı ilçelerinin yağışlı havanın etkisi altına gireceği değerlendiriliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Bolu’nun yüksek alnaları ile Erzurum, Van, Bitlis ve Hakkari civarlarında karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayları görülebilir. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ riski söz konusu.

e-Devlet'te yeni hizmet erişime açıldı! Büyük kolaylık sağlayacak... e-Devlet'te yeni hizmet erişime açıldı! Büyük kolaylık sağlayacak...

ÇIĞ TEHLİKESİ!
Doğu Karadeniz’in zirveleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda zirvelerinde kar yağışına sahip eğimli alanlarda çığ riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğine dair vatandaşlara uyarı yapıldı.