Marmara'da sağanak yağış alarmı

Marmara Bölgesi'nde hava genel olarak az bulutlu olacak. Ancak, Edirne ve Balıkesir'in batı ilçelerinde akşam saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. İstanbul'da hava sıcaklığı 31 derece, Edirne'de ise 30 derece civarında seyredecek.

Ege'de parçalı bulutlu bir hava bekleniyor

Ege Bölgesi'nde kıyı kesimlerinin yer yer çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor. İzmir'de sıcaklık 32 derece olacakken, Muğla'da 30 dereceye kadar çıkacak. Genel olarak parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak.

Akdeniz'de Toroslar mevkiinde sağanak görülecek

Resen Atamalarda 3 Yıl İl İçi Tayin Kararı Resen Atamalarda 3 Yıl İl İçi Tayin Kararı

Akdeniz Bölgesi'nde hava genel olarak az bulutlu olacak. Ancak Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii ile Kahramanmaraş'ın batısında yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Adana'da sıcaklık 35 derece, Antalya'da ise 31 derece olarak öngörülüyor.

İç Anadolu'da parçalı ve az bulutlu hava hakim

İç Anadolu Bölgesi'nde parçalı ve az bulutlu bir hava tahmin ediliyor. Ankara ve Konya'da sıcaklık 32 dereceye kadar çıkacak. Eskişehir'de ise termometreler 33 dereceyi gösterecek.

Karadeniz'de kıyı kesimlerinde yağış var

Batı Karadeniz'de parçalı ve az bulutlu hava beklenirken, Orta ve Doğu Karadeniz'de kıyı kesimlerinde sağanak yağış etkili olacak. Samsun'da öğle saatlerinden sonra sağanak beklenirken, Amasya ve Artvin'de de yerel sağanak yağış görülecek.

Doğu Anadolu'da sağanak yağış uyarısı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde az bulutlu hava zamanla kuzey ve doğu kesimlerinde parçalı bulutlu olacak. Özellikle Kars, Ardahan, Iğdır ve Van'ın doğusunda öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Erzurum'da hava sıcaklığı 27 derece, Kars'ta ise 24 derece olacak.

Güneydoğu Anadolu'da sıcaklıklar yüksek

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde hava az bulutlu ve açık geçecek. Bölgenin batı kesimlerinde yer yer parçalı bulutlu hava görülecek. Diyarbakır'da sıcaklık 38 dereceye kadar çıkacak. Gaziantep ve Siirt'te ise sırasıyla 35 ve 37 derece sıcaklık bekleniyor.

Yağışların etkili olacağı bölgeler

Meteoroloji'nin uyarılarına göre, özellikle Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Artvin, Kars, Ardahan, Iğdır, Van'ın doğusu ve Edirne çevrelerinde sağanak yağış bekleniyor. Ayrıca Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii ve Kahramanmaraş'ın batısında da yerel sağanak yağış görülecek. Vatandaşların, sağanak yağışlara karşı tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.