Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan son hava tahmin raporuna göre: Yurdumuzun kuzey, iç ve batı noktalarının parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege, Akdeniz'in iç noktaları, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Karadeniz'in iç noktaları ile Rize, Ardahan, Kars civarları ve Trabzon'un doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık olacağı değerlendirildi.

Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı

Söz konusu yağışların; Kastamonu, Çorum, Çankırı, İstanbul civarları ile Kırıkkale'nin kuzey noktaları ve Ankara'nın kuzey ve doğusunda yerel kuvvetli olacağı beklentisi hakim.

Rüzgarın ise Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli taraflarından kuvvetli şekilde saatte 40-60 kilometre eseceği değerlendiriliyor.

İslam Memiş'ten 16 Temmuz Uyarısı: Altın ve Gümüş Fiyatlarına Dikkat! İslam Memiş'ten 16 Temmuz Uyarısı: Altın ve Gümüş Fiyatlarına Dikkat!

Sıcaklık Uyarısı
Hava sıcaklıklarında dikkat çeken bir değişiklik olacağı düşünülmüyor. Yurdun büyük bir bölümünde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde çıkacak.

Dikkatli ve Tedbirli Olun Çağrısı

Yağışların kuvvetli olacağı değerlendirildiğinden meydana gelebilecek sel,su baskın, çatı uçması, ağaç devrilmesi ve ulaşımda gecikmeler vb. Olumsuz durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda vatandaşlara uyarı yapıldı.