İstanbul'da bugün yağmur ara ara etkisini sürdürecek, Anadolu Yakası Silivre bölgesine göre daha kapalı olacağı değerlendirildi. Karayelin kuvvetli olmasından sıcaklık 24-26 dereceye düşüyor. Pazar günü ise sıcaklık yeniden yükselişe geçecek.

Bakan Bolat'tan Gümrük İddialarına Yanıt Bakan Bolat'tan Gümrük İddialarına Yanıt

Ankarada da kuvvetli yağışın etkisi devam edecek, sıcaklık 28 derece. İzmir 4 derece serinliyor, biraz bulutlu, sıcaklık 34 derece. Bursa da yağmur geçişleri olması bekleniyor sıcaklık 27 derece. Antalya'da hissedilen sıcaklık 41 derece.


İŞTE UYARI VERİLEN İLLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün için 5 ile turuncu, 10 ile ise sarı kodlu kuvvetli sağanak uyarısında bulundu.

Adana, Ankara, Bolu, Çankırı, Mersin, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Kırıkkale ve Karabük için sarı kodlu, Kastamonu, Sinop, Zonguldak, Bartın ve Düzce illeri için ise turuncu kodlu uyarı geldi.

Marmara'da Kocaeli ve Sakarya'da şiddetli yağış günlük vatandaşlara zor anlar yaşatabilir. Rüzgarın kuvvetli olmasından kaynaklı sıcakları düşüş kaydediyor, Edirne 33, Sakarya 25 derece. Yağış cumartesi öğleye kadar bölgeye hakim olacak.

İç Anadolu'da yaz yağışları bölge genelini etkisi altına alıyor, Kırıkkale-Çankırı arasında daha şiddetli olacağından günlü hayatı etkileyebilir. Eskişehir 25, Konya 28, Kayseri 32, Sivas 30 derece.

Ege'de rüzgar geçtiğimiz haftalara göre çok daha kuvvetli oluyor. Hissedilen sıcaklık 5-6 derece oldu. İç Ege'de yağmur cuma kısa süreli ve yerel olarak devam edecek. Denizli 34, Manisa 36, Muğla 35, Afyon 27, Bodrum 36 derece.

Akdeniz'de yaz sağanakları daha çok iç kesimlerde Mersin-K.Maraş-Hatay arasında etkili olacak. Adana 33, Mersin 32, Hatay 31, K.maraş 34 derece

Karadeniz'de cuma ve cumartesi Zonguldak, Bartın, Kastamonu ve Sinop'ta, cumartesi ise Doğu Karadeniz'de sel ve dere taşkını riski var, tedbir alınmalı. Bolu 23, Kastamonu 35, Samsun 30, Trabzon 29 derece.

Doğuda sıcaklık yüksek değerlerde seyretmeyi sürdürürken Kars-Ardahan arasına yağmur geliyor. Erzurum 30, Malatya 35 derece. Güneydoğu'da Gaziantep 34, Diyarbakır ve Şanlıurfa 39 derece.