Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yapmış olduğu son hava tahminlerine göre; yurdumuzun büyük bir bölümünde parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor.

Söz konusu yağışların; Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ile Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Sinop, Kastamonu, Çorum, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis ve Şırnak civarlarında bazı yerlerde kuvvetli olacağı değerlendiriliyor.

Doğu bölgeler ile kuzeybatı noktalarında düşeceği, diğer yerlerde herhangi bir değişiklik olmayacağı, kuzey, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerine göre düşük, diğer yerlerde mevsim normallerinde olacağı düşünülüyor.

Genellikle kuzeyli yönlerden, güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağışlı olan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli eseceği öngörülüyor.

Samsun'da 3.4 büyüklüğünde deprem! Samsun'da 3.4 büyüklüğünde deprem!


 

Yağışların; Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ile Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Sinop, Kastamonu, Çorum, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis ve Şırnak civarlarında yer yer kuvvetli olacağı düşünüldüğünden meydana gelebilecek olumsuz durumlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda gecikmeler vb.) dikkatli ve tedbirli olunması konusunda vatandaşlara uyarı yapıldı.

İşte sarı kod uyarısı yapılan o iller:

Adana, Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Kars, Kahramanaraş, Tunceli, Şanlıurfa, Batman, Ardahan, Osmaniye