Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava tahmin raporunu paylaştı. Rapor kapsamında ülkemizin büyük bir bölümünde parçalı ve çok bulutlu, Şırnak haricinde haritanın tamamında aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. Söz konusu yağışların; Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeybatısı ile Aydın, Denizli, Manisa, Kütahya ve Antalya civarlarında yerel kuvvetli olacağı değerlendirildi. Doğu civarlarında toz taşınımı olacağı yönünde beklentiler var.

Sağanak yağışlar ile birlikte batı kesimlerden hareket ederek, iç ve kuzey kesimlerde 4 ila 6 derece düşeceği öngörülüyor.

PMYO için taban puan kaç? TYT'den kaç almak gerekiyor? Polislik başvuru ne zaman? PMYO için taban puan kaç? TYT'den kaç almak gerekiyor? Polislik başvuru ne zaman?

Söz konusu yağışların; Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz’in iç noktaları, Doğu Anadolu’nun kuzeybatısı ile Aydın, Denizli, Manisa, Kütahya ve Antalya civarlarında yerel kuvvetli olacağı değerlendirilirken ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda gecikmeler gibi olumsuz durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarı yapıldı.

Rüzgârın, Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey taraflarından kuvvetli (40-70 km/saat), Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç noktaları ile Doğu Anadolu’da güney taraflarıdan şiddetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (70-100 km/saat) eseceği tahmin edilirken yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda vatandaşlara uyarı yapıldı.

Doğu civarlarında toz taşınımı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmakta fayda var.

İşte sarı kodla uyarı yapılan iller:

Adana, Antalya, Balıkesir, Bingöl, Çanakkale, Edirne, Elazığ, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Malatya, Niğde, Ordu, Rize, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Bayburt, Karaman, Yalova.