Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı son değerlendirmelere göre, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu bölgelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu yağışların özellikle Trabzon, Rize ve Artvin'in kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor. Yağışlarla birlikte ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği bildiriliyor.

Lüks saatler bakanlığın radarında: 4 milyar liralık kayıt dışı ticaret ortaya çıktı Lüks saatler bakanlığın radarında: 4 milyar liralık kayıt dışı ticaret ortaya çıktı

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Rüzgar ise genellikle kuzey yönlerinden, Doğu Anadolu'nun doğusunda ise güneybatıdan (lodos) yer yer kuvvetli olarak esecek.

Meteoroloji, kuvvetli yağış ve rüzgar nedeniyle ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.