Meteoroloji tarafından paylaşılan verilere göre ülkemizin büyük bir bölümünün parçalı ve yer yer çok bulutlu, Trakya, İç Ege, İç ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Doğu Karadeniz’in iç ve yüksek noktaları, Çanakkale, Bilecik, Bolu ve Ordu civarları ile Van’ın kuzey ve doğu noktalarının yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bkelniyor. Yağışların; İç ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, İç Ege, Edirne, Kırklareli ve Karaman civarları ile Hatay kıyılarında yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun Ölümünde Yeni Rapor Çıktı! Suikast Şüphesi Muhsin Yazıcıoğlu'nun Ölümünde Yeni Rapor Çıktı! Suikast Şüphesi

YÜKSEK SICAKLIK VE SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI
Sıcaklık değerlerine bakıldığında ise iç ve kuzeydoğu noktalarda 2 ila 4 derece düşeceği, diğer bölgelerde bir değişiklik beklenmediği, Ülkemizin büyük bir bölümünde mevsim normallerinden fazla olacağı öngörülüyor. Rüzgar özellikle kuzeyli, yurdun güney noktalrında güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güney ve batısı ile Ege kıyılarında yer yer kuvvetli (40-60 km) eseceği düşünülüyor.

Söz konusu yağışların, İç ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, İç Ege ile Edirne, Kırklareli ve Karaman civarlarında yerel kuvvetli olacağı değerlendirildiğinden meydana gelebilecek olumsuz durumlara karşı (sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgâr, ulaşımda aksamalar, vb) vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda çağrı yapıldı.