Güncel

Meteoroloji'den İstanbul ve birçok il için kritik uyarı: Ani sel, heyelan ve kuvvetli yağışlara dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yeni hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre, İstanbul ve birçok kent için kuvvetli yağış ve beraberinde gelebilecek olumsuz hava koşulları konusunda uyarılarda bulunuldu. Vatandaşların sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve dolu gibi doğal afetlere karşı tedbirli olmaları istendi. Özellikle bu akşam ve gece saatlerinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

Abone Ol

İstanbul’da yağışlar devam edecek

İstanbul’da dün başlayan yağışların, bugün de devam edeceği bildirildi. Ani sel, su baskını ve heyelan riskine karşı vatandaşların tedbirli olması gerektiği ifade edildi. İstanbul’un yanı sıra, Bartın, Kastamonu, Karabük, Çankırı ve Sinop gibi illerde de yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji, kuzey ve iç kesimlerde sağanak yağış bekliyor

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin kuzey ve iç kesimleri ile Akdeniz'in iç ve doğu bölgelerinde parçalı yer yer çok bulutlu bir hava hâkim olacak. Trakya, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ve Doğu Akdeniz’in doğusunda sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. İstanbul, Ankara, Çanakkale ve Isparta gibi iller de bu yağışlardan etkilenecek.

Kuzey ve iç kesimlerde hava sıcaklıkları 2 ila 6 derece arasında azalacak, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgâr ise genellikle güney ve güneybatı yönlerinden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Kastamonu, Sinop, Samsun ve Ordu kıyılarında ise rüzgârın kuvvetli esmesi bekleniyor.

İstanbul'da yağmur devam edecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre İstanbul’da Pazartesi öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Yağışların, kentin bazı bölgelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. İstanbul'da hava sıcaklığı 18 ila 27 derece arasında değişecek.

Diğer illerde hava durumu nasıl olacak?

  • Edirne: 14°C, 27°C. Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı.
  • İzmir: 19°C, 30°C. Parçalı ve az bulutlu.
  • Adana: 24°C, 31°C. Parçalı bulutlu, öğleden sonra sağanak yağışlı.
  • Antalya: 24°C, 31°C. Az bulutlu, iç kesimleri parçalı bulutlu.
  • Ankara: 15°C, 26°C. Parçalı bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı.

Kuvvetli yağış uyarısı: Tedbirli olunmalı

Meteoroloji, kuvvetli yağışların neden olabileceği ani sel, su baskını, heyelan ve yıldırım gibi tehlikelere karşı vatandaşları uyardı. Sinop, Artvin, Rize, Samsun ve Trabzon gibi Karadeniz illerinde yağışların daha da kuvvetli olabileceği belirtiliyor. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların yağış saatlerinde dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği ifade ediliyor. Yağışların özellikle Pazartesi öğleden sonra yoğunlaşması bekleniyor.

Meteoroloji, tüm Türkiye için detaylı hava durumu tahmini yayımladı

MGM'nin yayımladığı detaylı tahminlere göre, ülkenin büyük bir bölümünde parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. Ancak Akdeniz’in doğusu, Karadeniz ve İç Anadolu’nun kuzeydoğusu gibi bölgelerde yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak.