Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan son hava tahmin raporuna göre, yurdun büyük bir bölümünde mevsim normallerinin üzerinde olan sıcaklık değerleri sonrası, bu kez de kuzeydoğu bölgelerinde fırtına uyarısında bulundu.

O Şehirlere Sağanak Geliyor

Paylaşılan bilgilere göre, ülkemizin kuzeydoğusunda parçalı ve yer yer çok bulutlu hava etkisini göstermeye başlayacak.

En başta Rize civarı, Artvin'in kıyı bölgeleri ile Giresun ve Trabzon'un iç noktalarında yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış olacağı değerlendirildi.

Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık bir hava yaşayacağı tahmin ediliyor.

Sıcaklık Uyarısı

Sıcaklıklar da artmaya devam ediyor. Karadeniz'de 2 ila 4 derece yükseleceği, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı beklentisi hakim.

Yıllara Göre Atama Bekleyen Öğretmen Sayısı Yıllara Göre Atama Bekleyen Öğretmen Sayısı

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Akdeniz kıyılarında güney taraflardan hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Doğu Anadolu’nun batısı ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmşn ediliyor.

Rüzgarın, Marmara, Doğu Anadolu’nun batısı ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda kuzey taraflarından kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği değerlendirildiğinden meydana gelebilecek olumsuz durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda vatandaşlara uyarıda bulunuldu.