Güncel

Meteoroloji’den o bölgeye kritik uyarı: Kuvvetli yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava tahmin raporunu paylaştı. Son verilere bakıldığında Karadeniz Bölgesi’ni ve Marmara Bölgesi’ni kapsayan bazı noktalarda sağanak ağışlar etkili olacak. Marmara Bölgesi'nin yoğun bulutlu sistemin etkisi altına gireceği açıklandı.

Abone Ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan son hava raporuna göre: Ülkemizin kuzey ve iç noktalarının parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, Akdeniz’in Toroslar kesimi, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Osmaniye, K. Maraş’ın batı, Hatay’ın kıyı noktaları, Ankara’nın kuzey ve batısı, Eskişehir, Çankırı, Amasya’nın kuzeyi, Artvin, Erzurum’un kuzey ve doğusu ile Kars ve Ardahan civarlarının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık olacağı değerlendiriliyor.

SICAKIK VE RĞZGAR UYARISI
Sıcaklık değerlerinde bir değişiklik beklenmediği, genel olarak mevsim normalleri seviyesinde, güney, iç ve doğu noktalarda yer yer mevsim normalleri üzerinde olacağı öngörülüyor. Rüzgar genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da batı ve güneybatı taraflarından hafif, ara sıra orta kuvvette, Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile Hatay çevrelerinde kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Söz konusu rğzgarın kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuz durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda vatandaşlara uyarı yapıldı.