8 Haziran 2024 hava durumu

MGM tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Diyarbakır çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı hava bekleniyor.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik öngörülmüyor ve ülke genelinde mevsim normallerinin 3 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edecek. Rüzgar ise genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

18 il için sarı kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışların etkili olacağı Ankara, Afyonkarahisar, Ağrı, Artvin, Bolu, Çankırı, Erzurum, Eskişehir, Kars, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Rize, Yozgat, Bayburt, Kırıkkale, Ardahan ve Karabük illeri için sarı kodlu uyarı verdi. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşlardan sel ve su taşkınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Borsa İstanbul’da yeni rekor: BIST 100 endeksi tüm zamanların zirvesini gördü Borsa İstanbul’da yeni rekor: BIST 100 endeksi tüm zamanların zirvesini gördü

Tedbirler ve öneriler

  • Sel ve su baskınlarına karşı hazırlıklı olun: Yağışların yoğun olabileceği bölgelerde yaşayan vatandaşların sel riski taşıyan alanlardan uzak durması ve su baskınlarına karşı önlem alması gerekiyor.
  • Güvenli yerlerde kalın: Sağanak yağış sırasında dışarıda bulunan vatandaşların kapalı ve güvenli bir yerde bulunmaları önemlidir.
  • Ulaşımda dikkatli olun: Yağışlar nedeniyle görüş mesafesi azalabilir ve yollar kayganlaşabilir. Bu nedenle sürücülerin dikkatli olması ve hız limitlerine uyması önemlidir.
  • Eşyalarınızı koruyun: Kuvvetli rüzgar ve yağışlar nedeniyle açık alanda bulunan eşyaların zarar görmemesi için güvenli bir şekilde muhafaza edilmesi gerekmektedir.

Hava sıcaklıkları

Ülke genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor. Özellikle iç ve doğu kesimlerde hava sıcaklıkları 3 ila 10 derece arasında mevsim normallerinin üzerinde olacak.