Meteoroloji'nin son tahminlerine göre, Türkiye'nin güney ve batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Ege ve Batı Akdeniz kıyılarının ise sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. İç ve doğu bölgelerde pus ve yer yer sisin etkili olacağı tahmin edilirken, rüzgârın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege’de ise güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi öngörülüyor.

Çığ Tehlikesine Dikkat!

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğu bölgelerinde yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ riski bulunuyor. Vatandaşların ve ilgili kurumların, olası çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.

Samsun'da 3.4 büyüklüğünde deprem! Samsun'da 3.4 büyüklüğünde deprem!

meteoroloji-saat-vererek-acikladi-saganak-yagmur-geliyor

Alınması Gereken Tedbirler

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli rüzgâr ve çığ riski bulunan bölgelerde yaşayan vatandaşların ve bu bölgelere seyahat edeceklerin olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını tavsiye edildi. Özellikle kuvvetli rüzgârın neden olabileceği uçan cisimler, ağaç devrilmeleri ve çatı uçmaları gibi olumsuzluklara karşı önlem alınması gerekmekte.