Güncel

MHP Lideri Bahçeli'den 'Kalkışma' Çıkışı: "Cüret Edenlerin Başı Ezilmeli"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin belediye başkanları toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Ayhan Bora Kaplan soruşturması ve Ankara Emniyeti’ndeki gelişmelere değinen Bahçeli, "Kumpasçılarla işimiz olamaz. Kalkışmaya neden olanların başı mutlaka ezilmelidir" dedi.

Abone Ol

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin belediye başkanları toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Ayhan Bora Kaplan soruşturması ve Ankara Emniyeti’ndeki gelişmelere değinen Bahçeli, "Kumpasçılarla işimiz olamaz. Kalkışmaya neden olanların başı mutlaka ezilmelidir" dedi.

"Kumpasçılarla İşimiz Olamaz"

Bahçeli, konuşmasında devletin içinde hukuk dışı yapılanmalara karşı sert mesajlar verdi. "Komplo peşinde koşanlarla ortak noktamız olamaz. Devletin içinde hukuk dışı yapılanması olan, kendi tarikatları dışında kim varsa fişleyip nifak üreten odaklarla asla yolumuz kesişemez" diyen Bahçeli, Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu ve devletin hukukla yollarını ayırmaması gerektiğini vurguladı.

"Yönetimde İstikrar Sağlanmıştır"

MHP lideri, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin görevde olduğunu hatırlatarak, "Hiç kimse karanlık senaryolarla, gizli tanık ifadeleri ile barış ortamımızı zedelemeye kalkışmamalıdır. Bu kalkışmaya neden olanların başı mutlaka ezilmelidir" ifadelerini kullandı.

Sadece 'Bir Soru' Sorulabildi

Konuşmasının ardından Bahçeli’ye sadece bir gazetecinin soru sorması dikkat çekti. Ayhan Bora Kaplan soruşturması ile ilgili soruya, "Çok sağlıklı, dürüst ve milli şuura dayalı bir anlayışla yakından takip ediyoruz" yanıtını verdi.

Bahçeli’nin Diğer Açıklamaları

Bahçeli, partisinin belediyecilik hedefleri ve 31 Mart yerel seçimleri hakkında da değerlendirmelerde bulundu. MHP'nin seçimlerde önemli bir başarı kazandığını belirten Bahçeli, partilerinin oy oranına yönelik karalama çabalarının sonuçsuz kaldığını ifade etti.

"Normalleşme ve Yumuşama Çağrıları Sözde Kalmamalı"

Normalleşme ve yumuşama çağrılarının sözde kalmaması gerektiğini belirten Bahçeli, "Milli birlik hissiyatının tahkimi, sosyal, ekonomik ve yasal reformların takviyesi önümüzdeki asıl gündem konusudur. Temiz toplum, temiz siyaset için yapacaklarımız çok, yavaş hareket etme hakkımız yoktur" dedi.

Kobani Davası ve Terörle Mücadele

Bahçeli, Kobani davası ve terörle mücadele konusunda da sert mesajlar verdi. Terörü hak arama vasıtası görenlere karşı hoşgörülü olunmaması gerektiğini vurgulayan Bahçeli, "Terörist Demirtaş'ın ve 6-8 Ekim olaylarını azmettiren diğer bölücülerin ceza almasına itiraz etmek, devlete ve millete en ağır hakarettir" dedi.

"Kalkışmaya Cüret Edenlerin Başı Ezilmelidir"

Konuşmasının sonunda Bahçeli, kutuplaşmayı besleyenlerin kimler olduğunun belli olduğunu ifade ederek, "Siyasette yumuşama sürekli ve sürdürülebilir boyutlara tırmanmalıdır. Ancak, kumpasçılarla işimiz olamaz. Devletin içinde hukuk dışı yapılanması olanlarla asla yolumuz kesişemez. Türkiye bir hukuk devletidir. Yönetimde istikrar sağlanmıştır. Bu kalkışmaya neden olanların başı mutlaka ezilmelidir" dedi.