Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi kararını 'yok hükmünde' saymasının ardından, muhalefet partileri TBMM Genel Kurulu'nu 16 Ağustos Cuma günü olağanüstü toplantıya çağırdı.

CHP, Gelecek Partisi, DEM Parti, Demokrat Partisi ve EMEP temsilcilerinin bu çağrısına MHP'den olumsuz yanıt geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, partilerinin Can Atalay için düzenlenen olağanüstü toplantıya katılmayacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mezunlara: Vatan Görevinde Sorumluluğunuzu Unutmayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mezunlara: Vatan Görevinde Sorumluluğunuzu Unutmayın

Yalçın, sosyal medyada yaptığı açıklamada, Anayasa Mahkemesi kararlarının Türk hukuk sistemine kara bir leke sürdüğünü belirtti. Ayrıca, mahkemenin TBMM ve diğer yüksek yargıya müdahale ettiğini ifade ederek, teröristlere hak ihlali kararı veren bir mahkemenin Türk milletinin mahkemesi olamayacağını söyledi.

Türkiye'nin önemli sorunları varken, özellikle uluslararası gerilimler ve bölgesel krizler devam ederken, Can Atalay'ın durumuyla gündemin meşgul edilmesini eleştirdi. CHP'nin tartışmayı büyütmeye çalıştığını ve Meclisi siyasi amaçları için kullandığını öne sürdü. MHP, olağanüstü toplantı çağrısını itibarsızlaştırarak, 50 milletvekiliyle toplantıya katılmayacaklarını belirtti.