En düşük emekli maaşına gelen zam belli oldu En düşük emekli maaşına gelen zam belli oldu

Sağlık Bakanlığı'na bağlı Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nden (MHRS) randevulara ilişkin şikayetlerin son bir haftada ciddi bir artış gösterdiği bildiriliyor. Çözüm platformu Şikayetvar'a gelen şikayetlerin sayısında %165'lik bir artış yaşanmış. Aynı dönemde Sağlık Bakanlığı'na yönelik şikayetler de %39 oranında artmış.

2010 yılından bu yana hizmet veren MHRS'ye yönelik artan şikayetlerin temelinde, hastaların aylarca ilgili bölümlere randevu alamamaları yatıyor. Bu durum, hastaların çözüm arayışına girmesine ve Şikayetvar gibi platformlar üzerinden sorunlarını dile getirmesine neden oluyor.

Sağlık Bakanlığı, bu sorunu çözmek amacıyla yeni bir düzenleme gerçekleştirdiğini duyurdu. Bu yeni düzenleme kapsamında 'Onaylı Randevu Sistemi' hayata geçirildi. Bu sistemde, hastalardan randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00'ye kadar randevu onayı isteniyor. Onay verilmemesi durumunda randevu iptal ediliyor ve boş kalan kapasite, randevu alamayan hastalara devrediliyor.

Ancak bu düzenlemeye rağmen, vatandaşların MHRS ile ilgili yaşadığı sorunlar devam ediyor. Hastalar, randevu alamama, randevu iptali, randevu süresince doktorların geç gelmesi gibi sorunlarla karşı karşıya kalıyor. Bazı hastalar, çocuklarının acil durumlarında dahi randevu alamadıklarını belirtiyorlar.