Ankara'da direğe çarpan araçtaki 4 kişi hayatını kaybetti Ankara'da direğe çarpan araçtaki 4 kişi hayatını kaybetti

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Anıttepe Ortaokulu’nu ziyaretinde yaptığı açıklamada, "20 yıllık bir öğretmeni test sınavına tabi tutmak doğru değil. Bu durumu her zaman dile getirdim ve bu nedenle sınavı kaldırdık" ifadelerini kullandı.

Ziyaret sırasında öğretmenlerle bir araya gelen Bakan Tekin, onların taleplerini dinledi ve tatil döneminde düzenlenen seminerlerin artık internet üzerinden gerçekleştirileceğini açıkladı. Toplantının bir kısmı basına kapalı devam ederken, Bakan Tekin, öğrencilere İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra okuldan ayrıldı.

Bakan Tekin, Milli Eğitim Akademisi ile ilgili yeni bir düzenlemenin yapılacağını belirterek, "1 Ocak 2025 itibarıyla tüm eğitimler Milli Eğitim Akademisi üzerinden yürütülecek.

Ayrıca sınavı kaldırmış bulunuyoruz. 20 yıllık bir öğretmeni test sınavına almak, benim görüşüme göre uygun değil. Bu nedenle sınav sistemini kaldırdık. Şu anda, eğitimlerin bir kısmı internet üzerinden, bir kısmı ise yüz yüze olacak şekilde bir eğitim paketi hazırlanıyor. Yüz yüze eğitimlerin oranı ise ilgili genel müdürlük tarafından belirlenecek. Yaklaşık 400 bin öğretmenimiz, uzman ve başöğretmen unvanı alacak ve bu unvanlara uygun eğitim takvimi oluşturulacak" şeklinde konuştu.