Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Bayram Ali Ersoy'u kabul etti. Kabulde, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında yapılacak çalışmalar ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) kapsamına ilişkin görüş alışverişi gerçekleştirildi.

Bakan Tekin, görüşmede her yıl olduğu gibi bu yıl da 9-12. sınıf kazanımları ve ders kitaplarının Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından ÖSYM'ye gönderileceğini belirtti. Ayrıca, soru hazırlığı sürecinde Bakanlık öğretim programları ve ders kitaplarının rehber alındığını vurguladı. Öğrencilerin okula devamının önemine dikkat çeken Tekin, öğrencilerin örgün eğitim dışı kurumlara geçişinin uygun olmadığını da belirtti.

ÖSYM Başkanı Ersoy ise YKS'ye hazırlık sürecinde öğrencilerin okula devamlılığının ve derslere aktif katılımının büyük önem taşıdığını vurguladı. Öğrencilere, ders kitaplarının birincil kaynak olduğu bilinciyle içeriklere dikkat etmelerini ve kitaplarda yer alan ölçme değerlendirme etkinliklerini yapmalarını önerdi.

Borsa İstanbul’da yeni rekor: BIST 100 endeksi tüm zamanların zirvesini gördü Borsa İstanbul’da yeni rekor: BIST 100 endeksi tüm zamanların zirvesini gördü

Bu görüşme sonrasında ÖSYM'nin yakın zamanda yeni sorular üreteceği ve Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliğini sürdüreceği belirtildi.