Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından onaylanan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ni onayladı. Yeni müfredat, "https://mufredat.meb.gov.tr" adresinde yayımlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" kapsamında 9 dersin öğretim programı ile ortak metni, 10 dersin öğretim programı ve 7 dersin öğretim programı olmak üzere toplam 26 dersin öğretim programı 26 Nisan'da kamuoyunun görüş ve önerisine sunulmuştu. Bu süreçte 67 bin 284 görüş ve öneri iletildi.

Bursa'da ev sahibinden dehşete düşüren işkence! Kiracısına kadın iç çamaşırları giydirip... Bursa'da ev sahibinden dehşete düşüren işkence! Kiracısına kadın iç çamaşırları giydirip...

Öğretmenlerden 38 bin 865, sivil toplum kuruluşları, eğitim platformları ve diğer paydaşlardan ise 28 bin 419 görüş ve öneri geldi. Gelen görüşlerin yüzde 58'i öğretmenlerden, yüzde 42'si ise diğer paydaşlardan geldi.

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından değerlendirilen görüş ve öneriler, öğretim programlarına yansıtıldı ve yeni müfredat taslağı Talim ve Terbiye Kurulu'nun onayına sunuldu. 26 dersin öğretim programı, 16-22 Mayıs tarihleri arasında görüşülerek onaylandı.

Bakan Yusuf Tekin'in de Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının onay sürecinden geçen yeni müfredatı onaylamasıyla birlikte "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"nin "https://mufredat.meb.gov.tr" adresi üzerinden erişime açıldığı belirtildi.

Yeni müfredat, okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıftan başlamak üzere kademeli olarak uygulanacak.