Milli Saraylar İdaresi tarafından yapılan duyuruda, 30 güvenlik görevlisi alımı yapılacağı belirtildi. Bu pozisyonlar için başvurular, KPSS P3 puan türünde en az 60 puan alan adaylar arasından seçilecek. Başvurusu kabul edilen adaylar, sözlü mülakat aşamasına tabi tutulacak.

Başvuru koşulları neler?

Başvuruda bulunacak adayların sağlaması gereken koşullar şunlardır:

  • KPSS P3 puanı: 2022 veya 2023 KPSS P3 puan türünde en az 60 puan almak.
  • Özel güvenlik şartları: 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun’un 10. maddesi ve Özel Güvenlik Görevlileri Sağlık Şartları Yönetmeliği’ndeki sağlık şartlarına uygun olmak.
  • Güvenlik kimlik kartı: Son başvuru tarihi olan 2 Haziran 2024 itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış silahlı güvenlik kimlik kartına sahip olmak.
  • Çalışma koşulları: Gece ve gündüz, iç ve dış mekânlarda vardiyalı çalışmaya engel durumu olmamak.
  • Yaş sınırı: Başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak.
  • Eğitim: Herhangi bir lisans bölümünden mezun olmak.
  • 657 sayılı Kanun şartları: Kanunun 48. maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (5), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartlara sahip olmak.
  • Diğer şartlar: 18 yaşını tamamlamış olmak, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucu olumlu olmak, sosyal güvenlik kurumlarından emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak (dul ve yetim aylığı hariç), herhangi bir kamu kurumunda çalışmakta iken görevden veya meslekten ihraç edilmemiş olmak, askerlik durumu bakımından; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik hizmetini yapmış ya da ertelenmiş olmak, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

Başvurular nasıl yapılacak?

PMYO için taban puan kaç? TYT'den kaç almak gerekiyor? Polislik başvuru ne zaman? PMYO için taban puan kaç? TYT'den kaç almak gerekiyor? Polislik başvuru ne zaman?

Başvurular, Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden alınacak. Adaylar, Milli Saraylar İdaresi Kariyer Kapısı adresi üzerinden e-devlet girişi yaparak başvurularını gerçekleştirebilirler. Son başvuru tarihi olarak 2 Haziran 2024 belirlendi.