Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nde bulunmak üzere ABD'nin başkenti Washington'a uçtu.

NATO'nun 75. Yılı Anma Etkinliğine katılım gösteren Erdoğan'a Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve MİT Başkanı İbrahim Kalın ile birlikte gitti. Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler SABAH Haber Koordinatörü Abdurrahman Şimşek'e dikkat çeken açıklamalar yaptı.

"PKK/PYD BAĞLANTILI BİR OLUŞUMA İZİN VERMEYECEĞİZ"

NATO zirvesindeki ikili görüşmelerle hakkında görüşlerini paylaşan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da vurguladığı gibi Suriye ve Irak'ın kuzeyinde herhangi bir terör devletine asla izin vermeyeceklerini muhataplarına bir kez daha ilettiklerinin altını çizdi.

Güler, "Orada PKK/PYD bağlantılı bir oluşuma izin vermeyeceğiz. Bunu zaten daha öncede defalarca dile getirmiştik. Burada bir kez daha bunu muhataplarımıza ifade ettim. Türkiye Cumhuriyeti Teröristana asla geçit vermeyecek. Sayın Cumhurbaşkanı da dün NATO toplantı da bunu vurguladı" ifadelerini kullandı.

Ev sahiplerinin kiracılara yeni dayatmaları: GBT, KKB, findeks raporu... Ev sahiplerinin kiracılara yeni dayatmaları: GBT, KKB, findeks raporu...

"PKK'NIN 30 YILDIR GİRİLEMEYEN BÖLGELERİNDEYİZ"

Irak'ın Kuzeyinde sürmekte olan Pençe-Kilit harekatının bölümünün ve ne zaman biteceği hakkında ilk kez açıklama bulunan Güler, "Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit harekatını Kasım ayında tamamlamayı planlıyoruz. Kilidin kapanmasıyla birlikte Gara'nın tamamen ele geçirilmesi ve PKK'nın dağlık alandaki yapılanmalarına kışa girmeden önce son vermeyi amaçlıyoruz. PKK'nın 30 yıldır girilemeyen bölgelerindeyiz. Öyle tüneller yapılmış, öyle mağaralar bulunuyor ki bölgede onların tümünün nerede olduğu tespit ettik. Ona ilişkin çalışmaları başlattık.

Maalesef burada askerimizi en çok zorlayan hava şartları oluyor. Sadece teröristlerle değil, zorlu hava şartlarıyla da mücadele ediyoruz. Bu şartlara rağmen tek askerimizin burnu kanamadan operasyonu tamamlamak istiyoruz" dedi.

"SURİYE İLE KANDİL ARASINDA KİLİT KONUMDA BULUNUYOR"

Bölgeye eli kanlı terör örgütünün sürekli Kandil'den ve Suriye'den unsur gönderdiğini söyleyen Milli Savunma Bakanı Güler, "Pençe-Kilit harekat bölgesine gelen bu teröristleri etkisiz hale getiriyoruz. Birçoğu da bizim verdiğimiz çetin mücadeleyi görünce kaçıyor. Terör örgütü bu bölgeyi çok önemsiyor. Burası Suriye ile Kandil arasında kilit konumda bulunuyor.

Bu harekatın tamamlanmasıyla Suriye ile Kandil arasındaki irtibatı kesmiş olacağız. Harekatla tüm alanı kontrol altına almayı planlıyoruz. Yine belirtmeliyiz ki biz Türkiye olarak, muhataplarımıza da ilettiğimiz gibi Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı duyuyoruz. Bizim buradaki tek amacımız terörle mücadele etmek" ifadelerine yer verdi.