Tufan Koçer kod Ahmet BAYAR ile Mervan Zerevan kod Ahmed İbrahim El Ahmed'in, Hakurk’taki Türk Silahlı Kuvvetleri üs bölgesine saldırısı için talimat aldıkları MİT tarafından belirlendi. Bu olayın arından teröristlere karşı araştırmalar titiz bir şekilde yapıldı. 2012 yılında PKK’ya adım atan Tufan Koçer kod Ahmet Bayar’ın geçmiş yıllarda Suriye’de eylemlere katıldığı ve üst düzey örgüt mensuplarının korumalığında görevini yaptığı ortaya çıktı. Suriyeli Mervan Zerevan kod Ahmed İbrahim El Ahmed'in de 2014’te Kandil’de suikast eğitimi aldıkları da tespit edildi.

Bursa'da ev sahibinden dehşete düşüren işkence! Kiracısına kadın iç çamaşırları giydirip... Bursa'da ev sahibinden dehşete düşüren işkence! Kiracısına kadın iç çamaşırları giydirip...

MİT, bölge ajanlarını özel olarak görevler verdi. Eylem planı içinde olan teröristleri yakından takibe aldı. Örgüt sorumlulaının eylem talimatından yirmi dört saat sonra saldırı hazırlığındaki Tufan Koçer kod Ahmet Bayar ve Mervan Zerevan kod Ahmed İbrahim El Ahmed etkisiz hale getirildi.

TUFAN KOÇER KOD AHMET BAYAR VE MERVAN ZEREVAN KOD AHMED İBRAHİM EL AHMED KİMDİR?

Tufan Koçer kod Ahmet Bayar, örgütün kırsal gruplarına 2012 yılında giriş yaptı. Uzun süre Suriye’de eylemlerde  bulunan Ahmet Bayar, bu bölgede sözde sorumlu seviyesine çıktıktan sonra Avaşin bölgesine geçiş yaptı. Bu süreç içerisinde Türkiye’ye karşı eylem etkinliklerinde bulundu. 2018 yılından sonra Hakurk bölgesine geçti.

Mervan Zerevan kod Ahmed İbrahim EL Ahmed, örgütün kırsal kadrolarına 2014 yılında Suriye/Halep’ten girdi. Giriş yaptıktan sonra Kandil’de birçok eğitim alan terörist saldırı-sabotaj-suikast üzerine uzmanlaşma eğitimleri aldı. Son olarak 2017’de Hakurk bölgesine geçiş yapmıştı.