Tarım Bakanlığı’ndan Taze Peynir Uyarısı: Sağlığınızı Tehdit Ediyor Tarım Bakanlığı’ndan Taze Peynir Uyarısı: Sağlığınızı Tehdit Ediyor

Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü El Kaide üyesi Ahmet Baykara’yı Afrika'da düzenlediği operasyonla yakaladı. Baykara'nın, Suriye'deki Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) üslerine yönelik terör saldırıları gerçekleştirdiği tespit edildi.

MİT, Baykara’nın Suriye/İdlib bölgesindeki TSK üslerine ve bir TSK konvoyuna yönelik eylemlerde bulunduğunu belirledi. 2014-2019 yılları arasında Suriye'de El Kaide ve diğer gruplarla aktif olarak yer alan Baykara, Suriye’de yerel polis karakollarına ve Taka şehrinde bombalı saldırılar düzenledi.

Türkiye’de de hassas noktalara yönelik eylemler planladığı ortaya çıkan Baykara, Türkiye’nin kendisini takip ettiğini fark edince Afrika'ya kaçtı. MİT’in yaptığı istihbari çalışmalar sonucunda, Baykara’nın nerede olduğu tespit edildi ve operasyonla yakalandı.

Yakalama sonrası yapılan ifadelerde, Baykara’nın TSK’ya yönelik gerçekleştirdiği eylemleri ve Türkiye’de planladığı saldırıları da itiraf ettiği bildirildi.