Gündüz kuşağı programlarıyla geniş bir izleyici kitlesine hitap eden Müge Anlı, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamalarına yanıt verdi. Geçtiğimiz günlerde Bakan Yerlikaya'nın gündüz kuşağı programlarını eleştirmesinin ardından Anlı'nın açıklamaları, kamuoyunda Bakan Yerlikaya'ya yönelik olduğu şeklinde yorumlanmıştı. Ancak Müge Anlı, bugün yaptığı yeni açıklamayla bu iddiaları yalanladı.

Ali Yerlikaya'nın Eleştirileri

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde (GAMER) düzenlenen "Ankara 365 Medya Buluşmaları" toplantısında gündüz kuşağı programlarını eleştirerek şunları söylemişti:

"Hiç kusura bakmasınlar o yayınlardan hoşlanmıyorum. Bu yayınlarda etik değerlerden sapmalar var. Bazı şeylerin herkesin ortasında konuşmamızın ne anlamı var yani. Bunun basın-yayın özgürlüğüyle ne alakası var. Suçu aydınlatmak İçişleri Bakanlığı'nın işi. Adaletin tecelli etmesi Adalet Bakanlığı'nın işi. Bizim adımıza kararları mahkemelerimiz veriyor. TV'lerdeki o tür yayınları ben kabul etmiyorum, onlar, değer sapması."

Müge Anlı'nın Yanıtı

Bakan Yerlikaya'nın bu açıklamaları üzerine, Müge Anlı dünkü programında isim vermeden şu ifadeleri kullanmıştı:

Maskeli ATM Hırsızı Kamerada! Otogarda Yakalandı Maskeli ATM Hırsızı Kamerada! Otogarda Yakalandı

"Bu konularla ilgilenen baştaki adamlar televizyon programlarına laf söyleyene kadar işleyişle ilgili vatandaşların ne düşündüğüne kulak versinler. Şahsıma söylenmeyen laflara prensip olarak cevap vermem. Taş altında kalırım, laf altında kalmam."

Bu sözlerin Bakan Yerlikaya'ya yönelik olduğu düşünülmüştü. Ancak Müge Anlı, bugün yaptığı yeni açıklamada bu iddiaları yalanladı ve şunları söyledi:

"Benim laflarımın postacılığını yapmayın. Çıkarcı çevreler laflarımı çarpıtıyor. Hata bende isim vermeden konuştum. Bakan Yerlikaya ile benim arama girmeye çalışmayın. Ona bir şey söylemek istesem arar söylerim, o kadar samimiyetim var."