Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan YKS sonuçlarına ilişkin açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan YKS sonuçlarına ilişkin açıklama

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde yaşayan 52 yaşındaki inşaat ustası Şaban Ataş, 52 gün boyunca kayıp olarak aranıyordu. Ancak gerçekler, televizyon programına katılan eski eşi Emine Karabulut'un itirafıyla gün yüzüne çıktı. Karabulut, programda Şaban Ataş'ı evde çıkan bir tartışma sırasında iple boğarak öldürdükten sonra gömdüklerini itiraf etti. Polis, verilen bilgiler doğrultusunda Ataş'ın cesedini buldu ve cinayetle ilgili Karabulut ve beraberindeki bir zanlıyı daha gözaltına aldı.

Ataş'ın kaybolmasıyla ilgili yakınları endişe içinde aramalarına rağmen kendisine ulaşamayınca, olay polise bildirildi. Ancak tüm çabalara rağmen Ataş'a ulaşılamadı. Boşanmalarına rağmen aynı evi paylaştığı eski eşi Emine Karabulut, canlı yayın sırasında program sunucusu Müge Anlı'ya cinayeti itiraf etti.

Karabulut'un ifadesine göre, kahvaltı sırasında çıkan bir kavganın ardından Burhanettin Öztürk, Şaban Ataş'ı iple boğdu ve cesedi götürdü. Karabulut, cesedin gömüldüğü yeri de polise söyledi. Polis, bu bilgiler doğrultusunda cesedi buldu ve Ataş'a ait olduğunu teyit etti.

İtirafın ardından İstanbul'da bulunan Karabulut ile beraberindeki Burhanettin Öztürk ve bir başka şüpheli gözaltına alındı.