Güncel

Mustafa Destici: "İdam cezası iki suç için geri getirilmelidir"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesi ve terör suçları için idam cezasının geri getirilmesi gerektiğini belirtti. Destici, bu iki suçun caydırıcılığı ve adaletin tam tecellisi için idam cezasının şart olduğunu diel getirdi.

Abone Ol

Narin Güran cinayeti idam tartışmalarını yeniden gündeme getirdi

Mustafa Destici, Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Destici, "Narin kızımıza bu kötülüğü kim yapmışsa en ağır şekilde cezalarını alması gerekir. Ancak mevcut müebbet hapis cezalarının yeterli olmadığını düşünüyorum. Türkiye'de müebbet hapis cezası alanlar ömür boyu cezaevinde kalmıyor, belirli bir süre sonra serbest bırakılıyor. Bu nedenle yapılması gereken idam cezasının geri getirilmesidir" dedi.

Destici, 2018 yılında Meclis'e girdiklerinde idamla ilgili anayasa değişikliği teklifi verdiklerini ancak yalnızca Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen'in bu teklife imza attığını, diğer milletvekillerinin destek vermediğini belirtti.

"İki suç için idam cezası mutlaka geri getirilmeli"

Mustafa Destici, idam cezasının geri getirilmesi gerektiğini düşündüğü iki suç türünü açıkladı. İlk olarak, çocuklara karşı işlenen cinsel suçlar ve cinayetler için idam cezasının zorunlu olduğunu belirten Destici, "8 yaşındaki masum yavrumuz Narin'i öldüren bu sapıklar, bu hainler, bu katiller için idam cezası geri getirilmelidir. Daha kaç yavrumuzu biz bu sapık canilere kurban vereceğiz? Birisini ibretialem için sallandıracaksın, bak bir daha bir başkası buna yeltenebiliyor mu?" ifadelerini kullandı.

Destici, ikinci olarak ise terörle mücadelede idam cezasının önemine de dikkat çekti. "Şehitlerimiz var, bizzat bombayı patlatan teröristler ve onun emrini veren teröristlerin lider kadroları için idam cezası geri getirilmelidir. Bunun başka yolu yok, hem adaletin tam olarak tecelli etmesi açısından hem suçların caydırıcılığı açısından bu idam cezasının mutlaka bu iki suç için geri getirilmesi lazım" dedi.

"Meclis açıldığında idam cezası ele alınmalıdır"

Destici, Meclis'in ekim ayında açılmasıyla birlikte idam cezasının yeniden gündeme getirilmesi gerektiğini belirterek, "Meclis'in açılmasıyla idam meselesi müstakilen ele alınmalıdır. İdam cezası hem adaletin tam olarak sağlanması hem de suçların caydırıcılığı açısından mutlaka getirilmelidir" şeklinde konuştu.