Güncel

MYK Üyesinin O Sözleri Erdoğan'ı Sinirlendirdi

AK Parti'ye gerçekleşecek yeni katılmaları yorumlayan Erdoğan'ın "Harekete güç katacak herkesle ortak değerler etrafında buluşma irademiz dün olduğu gibi bugün de bakidir" dediği belirtildi.

Abone Ol

AK Parti'nin gençler hakkında düzenlediği son anket geçtiğimiz gün gerçekleşen MYK'da görüşüldü. Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından uyguşanan saha çalışmasında "Kendinizi hangi kimlikle tanımlıyorsunuz?" sorusunu sorulan gençler açık ara farkla "Atatürkçü" cevabı olmuş, ikinci sırada ise 'Milliyetçi' cevabı gelmişti.


O SÖZLER ERDOĞAN'I ÇOK KIZDIRDI

Paylaşılan bilgilere göre anket çalışması gerçtiğimiz gün gerçekleşen MYK toplantısında masaya yatırıldı. Bir MYK üyesinin "Siyasi kimliğimizi değiştirelim. Muhafazakar-demokrat kimliğimizden sıyrılalım" sözlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çok sinirlendiği ve kızdığı öne sürüldü. Diğr taraftan uygulanan anketlerde 18-30 yaş arası gençlerde Erdoğan'ın oyunun eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oyundan fazla olduğu belirlendi. Erdoğan'ın bu durum hakkında "Tanınma konusunda yaşadığımız herhangi bir sorunumuz yok. Biz icraatımızı gençlerimize daha iyi anlatmalıyız" dediği belirtildi.

"HERKESE KAPIMIZI AÇIK TUTTUK"

Ayrıca bugün düzenlenecek 23. yaş kutlama etkinliğinde en az 15 belediye başkanı ile iki milletvekilinin AK Parti'ye geçeceği açıklanırken, Erdoğan'ın, partiye geçmeyi talep eden diğer siyasilere de yeşil ışık yaktığı paylaşıldı. Önümüzdeki günlerde bu sayının artacağı iddia edilirken, Erdoğan'ın "Dışlayarak, dışarıda tutarak değil biz kucaklayarak bugünlere geldik. Ülkeye ve millete hizmet sevdası olan herkese kapımızı açık tuttuk. Harekete güç katacak herkesle ortak değerler etrafında buluşma irademiz dün olduğu gibi bugün de bakidir" açıklmasında bulunduğu kaydedildi.

TEMSİLCİLİK SAYISI ARTACAK

Söz konusu toplantıda, AK Parti yurt dışı temsilcilikleri hakkında da bir dizi kararlar alındı. Bazı yurt dışı temsilcilerine yeni isimler getirilirken, Avrupa'da Türk nüfusunun kalabalık olduğu ülkelerde yeni temsilcilikler açma, halihazırda sayısı beş olan İngiltere, Almanya, Belçika, KKTC ve ABD'de ise temsilcilik sayısının sekize çıkarılacağına karar verildi.

Toplantıda, Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı'nın yürüttüğü "Cemre Projesi"nin de yaygınlaştırılmasına ve hareketin Cemre Vakfı olarak çevre farkındalığı ve afetle mücadele gibi alanlarda hizmete geçmesi yönünde karar alındı.