Deprem konusunda hemen her gün uyarılarda bulunan ve vatandaşlara bu konuda atılması gereken adımlara yer verdiği paylaşımlarıyla gündemden düşmeyen Prof. Dr. Naci Görür, bir anket şirketinin "Türkiye'nin en önemli sorunu" başlıklı anketindeki sonuçlaına alev püskürdü.
ASAL Araştırma'nın anketinde Türkiye'nin en önemli sorunu sorulduğunda çok farklı cevaplar yer alırken deprem sorununun ankette bulunmaması Prof. Dr. Naci Görür'ü isyan ettirdi.

'TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?'
1-17 Temmuz tarihlerinde 2 bin kişiye "Bugün Türkiye'nin en önemli sorunu nedir?" şeklinde soru yöneltildi. Katılımcıların yüzde 64,6'sının yanıtı ekonomi/hayat pahalılığı oldu. Yüzde 6,2 ise "mülteciler" şeklinde yorumladı. Açık uçlu olarak paylaşılan soruya cevap "Sorun yok" ifadesini kullananlar da oldu, "Her şey sorun" şeklinde yorumlayan da. Kimileri "ahlaki değer kaybı" cümlesini kurdu, herhangi bir cevap veya görüş belirtmeyen de oldu.


Yanıtların içinde deprem sorunu olmamasını vurgulayan  Görür, "Televizyondaki konuşmacılar da herşey normalmiş gibi bunu tartışıyorlar" diyerek tepki gösterdi.


"OLMAYAN NE BİLİYOR MUSUNUZ?"

Vatandaşlara depreme dirençli kentler talep edilmesi yönünde sürekli uyarılarda bulunan Görür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri paylaştı:

"Halk TV’de Türkiye’nin en önemli sorunlarını gösteren bir araştırma yayınlandı. ASAL diye bir kurum yayınlamış galiba. Ankette pahalılık var, güvenlik var, işsizlik var, terör var, ahlak kaybı var, anayasa var, Daha neler neler var. Olmayan ne biliyor musunuz? DEPREM YOK, DEPREM..."

"HER ŞEY NORMALMİŞ GİBİ BUNU TARTIŞIYORLAR"

"Daha yakında elli binden fazla suçsuz, günahsız insanlarını gömmüş bir toplumun gerçeği bu. Televizyondaki konuşmacılar da her şey normalmiş gibi bunu tartışıyorlar."


"SİZ BU DEĞİLSİNİZ"

"Benim güzel kalpli insanlarım depremde kaybettiğimiz canlarımızı bu kadar çabuk unutamazsınız. Her şey normal gibi yola devam edemezsiniz. Siz bu değilsiniz. Sizi yönetenlerden DEPREM DİRENÇLİ kentler talep ediniz. Sevgiyle." şeklinde konuştu.

En az lise mezunu personel alımı! Temizlik, güvenlik, büro görevlileri ve teknisyen alımı yapılacak En az lise mezunu personel alımı! Temizlik, güvenlik, büro görevlileri ve teknisyen alımı yapılacak


İşte Naci Görür'ün paylaşımı...