Kuşadası Projenin 1. Etabında yer bulamayan üyeler için arsa devirleriyle 2. Etapta yeni fırsatlar oluşturuldu.

Kuşadası’nda TOKİ’den alınan muhteşem deniz ve adalar manzaralı devasa araziye “Kuşadası Marin Panorama Konakları”  adıyla lüks konsepte yapılmakta olan konutlar,  bazı haber ajanslarının 24 Eylül 2023 tarihinde “Memur-Sen’den Kuşadası’nda Cennet Gibi Konutlar” başlığıyla okuyucularına duyurmasından sonra sendika üyelerinin ve kamuoyunun haberi oldu.

Naci Görür anket sonuçlarına tepki gösterdi: "Olmayan ne biliyor musunuz?..." Naci Görür anket sonuçlarına tepki gösterdi: "Olmayan ne biliyor musunuz?..."

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Bayındır Memur-Sen bünyesinde kurulmuş olan Paraf Konut Yapı Kooperatifi, mülkiyeti TOKİ’ye ait Kuşadası Türkmen Mahallesi 317 ada, 347 parselde bulunan 266 bin 500 m2 araziyi sendikanın örgütsel gücüyle 05.01.2023 tarihinde aldı. Alınan bu arazinin 12 parseli konut alanı geriye kalan 6 bin 500 m2 alana sahip 3 parsel ise ticari alandır.

Whatsapp Image 2024 07 30 At 09.50.36

Ankara adresli Paraf Konut Yapı Kooperatifi, TOKİ’ye ait Kuşadası’nda aldığı araziyi, yine Kuşadası’nda faaliyet gösteren bir yüklenici firma ile sözleşme imzaladı. Sözleşmeye göre; 1559 adet lüks konutların 941 tanesi kooperatife, 618 tanesi ise yüklenici firmaya kaldı. Kooperatifin web sitesinde ticari alanlarla ilgili nasıl bir sözleşme imzalandığına dair herhangi bir açıklama bulunmamaktadır.

Memurların kahir ekseriyetinin oturacak bir evi olmadığı için maaşlarının yarıdan fazlası kira giderlerinden dolayı geçim sıkıntısı çektikleri ortamda bir emek örgütünün kooperatif üzerinden sendika üst yöneticilerine, deniz ve adalar manzaralı lüks villa yaptırması, sendika üyelerinin ve kamuoyunun tepkisini çekmiştir. Dar gelirli milyonlarca vatandaşımızın bir ev sahibi olma hayalini süsleyen ve tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan TOKİ arazisine lüks villaların yapılıyor olması vicdanları derinden yaralamıştır. Mer’i yasalar mucibince amacı dışında kullanılan Kuşadası’nda TOKİ’den alınan arazi konusunda Ali Yalçın’ın kendisine yöneltilen soruların bugüne kadar hiçbirine cevap vermemesi de düşündürücüdür.

Whatsapp Image 2024 07 30 At 09.50.35

Bugünün şartlarında en ucuz daire 3 milyona ve en ucuz yazlık konut 10 milyona satılırken, hatta aynı projede yüklenici firma 8,5 milyona satmaktadır. Konfederasyonun 1 milyon 35 bin 278 üyesi içerisinden nasıl ve hangi kriterlere göre belirlendiyse 941 talihli üyenin, 4 yıl vadeyle ödeyecekleri sadece 1.161.600 TL bedelle yazlık konut sahibi olmaları, rant edinmenin en net şeklidir.

Kooperatifin resmi web sitesinde 08.06.2023 tarihli duyurusunda; Sözleşmesini imzalayarak yönetim kurulunca üyeliği onaylanan 761 üyenin Kooperatif Ortaklık Senetleri hazırlandığı, 13.06.2023 tarihinden itibaren kooperatif merkezinden temin edilebileceği, diğer üyelerin ise sözleşmelerini en kısa sürede imzalamaları çağrısında bulunuldu. Kooperatifin web sitesinde yeni bir açıklama olmadığı için 180 kişiden oluşan diğer üyeler, sözleşmelerini imzalayıp imzalamadıkları bilinmiyor.

Sendikacıların kooperatif adı altında aldıkları 266 bin 500 m2 arazi gözlerini doyurmamış olacak ki yine mülkiyeti TOKİ’ye ait Kuşadası Türkmen Mahallesi 2911 ada ve 1 parselde bulunan 25.296,51 m2 arazi, Paraf Konut Yapı Kooperatifinin devraldığı, kooperatif sosyal medya hesaplarından duyurdu.

Sendikada iki yıl sonra yapılacak olan seçimleri kaybedeceğini şimdiden gören vesayetçi ve rantçı zihniyet,  Ege Sahillerinde tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan ve milyonlarca dar gelirli vatandaşlarımızın bir ev sahibi olma hayalini süsleyen hazine arazilerini parsel parsel toplayarak bohçalarını gayrimenkullerle doldurmanın telaşı içerisindeler.

Bu arada sendikalı tüm memurların alacakları 641,81 TL toplu sözleşme ikramiyesi teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Sendikal örgütlenmenin ve memurların iradelerinin önüne; önce % 2’lik olmadı % 1’lik barajı koymaya çalışan ve hep hükümetimizin başarılarından vazife çıkaran Ali Yalçın, Meclisimizin bu kararını da sahiplenmeyi ihmal etmedi.

Ali Yalçın ve kendisine eşlik eden 3-5 tane saz arkadaşları, sizler değil miydiniz dava argümanı söylemiyle Akif İnan’ın koltuğuna talip olanlar. Şimdi sizlere ne oldu da memurların haklarından ziyade sendikanın örgütsel gücünü kullanarak kendi çıkarlarınızın peşinde koşuyorsunuz. Kim bilir kooperatif adının masumiyetine sığınarak dairelerinizin sayısını kaça çıkardınız? Kim bilir arsalarınızın metrekarelerini ne kadar büyüttünüz? İnanın artık üyeler, sizlerin söylemlerinizde samimi olduğunuza inanmıyor.

Kuşadası Marin Panorama Konaklarında kendilerine yer bulamayan bazı sendika yöneticilerinin teşkilat içerisinde seslerini yükseltmeleri, Ali Yalçın’ı zor durumda bırakmış olacak ki kooperatif üzerinden yeni bir arsa arayışına gidildi.

Dava, Ege Sahillerindeki parsellerde beton yığınları arasına karıştı. Dava; kum oldu, çimento oldu, demir oldu, kiriş oldu, kolon oldu, duvar oldu, bina oldu ve sonuçta rant olarak karşımıza çıktı. Hani sizin dava adamlığınız nerede kaldı? Sizlerin bu memurlar için hayalleriniz vardı. Sizlerin bu millet için hayalleriniz vardı. Sizlerin bu ümmet için hayalleriniz vardı. Bütün bu hayaller, Kuşadası’nın zirvesinde masmavi gökyüzündeki bulutlarla birleşerek buhar oldu.

                                                                                                 Yıldırım Demirci