Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, ülkenin kuzey kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceğini belirtti. Marmara ve Batı Karadeniz'de yer yer yağış beklenirken, Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde de yağışların etkili olacağı ifade edildi. Özellikle Çarşamba günü Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağışların görülmesi bekleniyor.

Üç büyük şehirde hava durumu

İstanbul'da sabah saatlerinde başlaması beklenen yağışın gün boyu aralıklarla devam edeceği ve hava sıcaklığının 30-31 derece arasında seyredeceği belirtildi. Ankara'da hava sıcaklığı 29-32 derece arasında değişirken, İzmir'de yağış beklenmediği, sıcaklıkların ise 36-38 dereceye kadar çıkacağı açıklandı. Ayrıca, İzmir'de rüzgarın kuzeyden kuvvetli eseceği belirtti.

Rüzgar ve deniz suyu sıcaklıkları

Marmara'nın güneybatısı, Kuzey Ege, Batı ve Orta Karadeniz'de rüzgarın kuzey yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor. Ege Denizi'nde deniz suyu sıcaklıklarının 27-29 derece, Akdeniz'de ise 29-31 derece arasında olduğu bildirildi.

"Çöl sıcakları tahmin etmiyoruz"

Fevzi Burak Tekin, halk arasında çöl sıcakları olarak bilinen eyyam-ı bahur sıcaklarının bu hafta için Türkiye'de beklenmediğini, sıcak hava dalgası öngörülmediğini ifade etti. Ülkenin iç kesimleri, Karadeniz Bölgesi ve Doğu Anadolu'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında olacağını belirtti.

İçişleri Bakanlığı'ndan Yeni Düzenleme! B Sınıfı Ehliyeti Olanlara Yeni İmkanlar İçişleri Bakanlığı'ndan Yeni Düzenleme! B Sınıfı Ehliyeti Olanlara Yeni İmkanlar

Mevsim normallerinin üstünde bir artış olmayacak

Tekin, Doğu Akdeniz'in kıyı kesimleri, Güneydoğu Anadolu'da Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep, Adana çevrelerinde sıcaklıkların 40 dereceyi aşabileceğini ancak mevsim normallerinin üzerinde bir artış beklenmediğini vurguladı.

Meteoroloji'den genel hava durumu tahmini

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre, ülkenin kuzey kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara'nın kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz bölgesi ve Doğu Karadeniz kıyılarında yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık hava hakim olacak.