Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Adana'da yaşanan depremin sonrası kritik açıklamalara yer verdi. Görür, "Adana ve Kıbrıs’ta dikkatli olmamız gerekir. Bu uyarılarımız bölgedeki stres transferine dayanıyor. Malatya çevresindeki Malatya, Ovacık ve Nazimiye-Karakoçan fayları üzerinde de dikkatli olmalıyız. Yetkililerimizin ve halkımızın dikkatli olmasında yarar var" ifadeleri kullandı.

Bloomberg: Türkler Yunanistan'a Akın Ediyor Bloomberg: Türkler Yunanistan'a Akın Ediyor

ADANA DEPREMİ SONRASI NACİ GÖRÜR'DEN AÇIKLAMA

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet adresinden paylaşılan veriye göre, saat 05.55'te merkez üssü Aladağ olan 4,1 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Türkiye’nin ünlü deprem uzmanlarından olan Prof. Dr. Naci Görür, Adana’da yerin 9.26 kilometre altında meydana gelen depreme yönelik sosyal medya hesabından açıklamalara yer verdi.

Söz konusu açıklamada, “Arkadaşlar, Kup-Aladag/Adana’da 4,2 sig bir deprem oldu. Deprem Yakapinar-Goksun Fay Zonu bölgesinde, sevgiyle” şeklinde konuştu.

"STRES TRANSFERLERİNE DAYANIYOR"

Prof. Dr. Naci Görür öncesinde de Adana için uyarılar yapmış ve "Adana ve Kıbrıs’ta da dikkatli olmamız gerekir. Bu uyarılarımız bölgedeki stres transferine dayanıyor. Keza Malatya çevresindeki Malatya, Ovacık ve Nazimiye-Karakoçan fayları üzerinde de benzer nedenlerle dikkatli olmalıyız. Yetkililerimizin ve halkımızın dikkatli olmasında yarar var" demişti.