Güncel

Narin Güran Cinayetinde Yeni Gelişme! Halıların Sırrı Çözüldü

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın cinayetinde, jandarma tarafından el konulan halıların yıkanmamış olduğu ve cep telefonlarıyla yapılan incelemelerle olaya karışan kişiler tespit edilmeye çalışıldığı bildirildi

Abone Ol

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetinde soruşturma devam ediyor. Jandarma tarafından el konulan halıların durumu ise dikkat çekici bir ayrıntı olarak gündeme geldi. Yüksel Güran’a ait evden alınan halıların, yıkanmadığı ortaya çıktı.

Tavşantepe Mahallesi'nde gerçekleşen olayda, Narin Güran'ın kaybolmasının ardından yürütülen soruşturmalarda yeni bilgiler gün yüzüne çıktı. Habertürk’ün haberine göre, yapılan HTS analizleri sonucunda, amca Salim ve Bahtiyar’ın cep telefonlarının 15.28 ile 15.46 saatleri arasında yan yana olduğu tespit edildi. Bu sinyallerin, okul civarındaki taşlı bir yoldan geldiği ve bu yolun dere yatağına bağlandığı belirtildi.

Olayla ilgili olarak, Salim Güran, Hediye Güran, Yüksel Güran ve Enes Güran'ın cep telefonlarının da cinayet mahallinde bulunduğu kaydedildi. Ancak, Yüksel, Hediye ve Salim Güran’ın evlerinin birbirine yakın olması nedeniyle aynı bölgeden sinyal göndermeleri belirlendi. Jandarma, bu bulgular üzerine kapsamlı bir çalışma başlatarak, Salim Güran'ın telefonunun diğer cep telefonlarıyla olan irtibatını tespit etmeye çalışıyor. Bu sayede cinayet anında olay yerinde kimlerin bulunmuş olabileceği ortaya çıkarılacak.

Ayrıca, elde edilen bilgilere göre, Yüksel Güran’ın evinden alınan halıların yıkanmadığı ve Arif Güran’ın evindeki halıların 27 Ağustos’ta jandarma ekiplerince incelendiği anlaşıldı. Halıların evde katlanmış olarak bulunduğu ve yıkanmadığı öğrenildi. Jandarma, bu halılarda, amca Salim Güran, Nevzat Bahtiyar ve Narin’in ölümüne dair DNA bulgularını da araştırıyor. Bahtiyar, son ifadesinde Narin’in cesedinin Yüksel Güran’ın evinden alındığını belirtmişti.

Olay günü Salim ve Yüksel Güran arasında bir telefon görüşmesi olmadığı ortaya çıktı. Yüksel Güran’ın Salim Güran’ın cep telefonunu 30 Temmuz 2024'te çaldırdığı, çalıntı telefona dönüş müziği dinletildiği ve Salim’in bu telefon için geri arama yaptığı tespit edildi.

Narin Güran’ın nerede ve kimler tarafından öldürüldüğü ise en çok merak edilen konular arasında. Yapılan araştırmalar sonucunda, Narin’in öldürüldüğü yer olarak Güran ailesinin ahırı ihtimal dahilinde değerlendiriliyor. Bahtiyar’ın ifadesinin ardından Güran ailesinin evinde ve araçta Narin’e ait yoğun DNA izlerine rastlanması, olay yerinin otomobil olabileceği ihtimalini güçlendirdi. Ayrıca, şüpheli olarak görülen Nevzat Bahtiyar ve üvey babaanne Süheyla Güran’ın ahırlarında da incelemeler yapıldı.