Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, bu sabah cansız bedeni bulunan Narin Güran ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 21 şüpheli hakkında gözaltı kararı vermişti.

BAKAN TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gözaltılara ilişkin şu açıklamayı yapmıştı:

Kahramanmaraş'ta Korkunç Kaza! İki Sözleşmeli Er Hayatını Kaybetti Kahramanmaraş'ta Korkunç Kaza! İki Sözleşmeli Er Hayatını Kaybetti

"Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran evladımızın ölümünden sorumlu olanlarla ilgili soruşturma çok yönlü olarak devam etmektedir.

Hepimizi derinden üzen acı olayın açıklığa kavuşması için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 1 Cumhuriyet başsavcıvekili ile 3 Cumhuriyet savcısı daha görevlendirilmiştir. Narin kızımızla ilgili otopsi işlemi devam etmektedir. Soruşturmanın bu aşamasında 21 şüphelinin gözaltına alınması talimatı verilmiştir. Narin evladımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum."

GÖZALTINA ALINANLARIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU
Gözaltına alınanlar arasında Narin Güran'ın annesi, babası, iki ağabeyi, üç amcası ve tutuklanan amcası S.G'nin eşinin de bulunduğu öğrenildi.

Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri sürüyor.

İki ağabeyden birinin daha önce gözaltına alınan ve kolundaki ısırık izi İstanbul Adli Tıp Kurumunda yapılan işlemlerde Narin Güran'a ait olmadığı belirlenerek serbest bırakılan E.G. (18) olduğu öğrenildi.

23'E YÜKSELDİ
Diyarbakır'da cansız bedeni bulunan Narin Güran ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan kişi sayısı sayısı 23'e yükseldi.