8 yaşındaki Narin Güran’ın katledilmesi ile ilgili kamuoyundaki infial sürerken yeni gözaltılar ve bulgularla soruşturma da büyüyor. En son Narin’in yengesi ve kuzenleri gözaltına alınmıştı. Onların ifadeleri ya da itiraflarıyla soruşturmanın yeni bir boyut kazanabileceği düşünülüyor.

YASAK İLİŞKİLER AĞI


Bu süreç devam ederken Narin’in katledilmesine dair yeni bir senaryo daha ortaya çıktı. Bu senaryoya göre Narin, aslında ‘görmemesi gereken şeyi’ 20 Ağustos’ta görmüştü. Bu da amca, anne ve yengenin de dahil olduğu yasak bir ilişki ağıydı. Narin her şeyden habersiz geldiği evlerinin yanındaki ahırda böyle bir ilişkiye şahit oldu.

Dfsg Abot

KÖYDE KİMSE YOKTU

Narin’in bu duruma şahit olmasından dolayı onun bir cinayetle yok edilmesi planlandı. Cinayet günü de 21 Ağustos olarak belirlendi. Baba Arif Güran o gün düğün davetiyesi dağıtmak için Batman’a, ailenin diğer üyeleri de civardaki başka bölgelere gitmişti. Anne evdeydi. Ailenin Malatya’dan gelen oğlu Enes de evde uyuyordu. Narin ise kuzenleriyle birlikte kursa gitmişti. Giderken de saat 14.00’da büyük amcasının evine uğrayıp kuzenlerini sormuştu. Dönüşte okulun güvenlik kamerasına en son 15.15’te takıldı.

SESSİZ VE ORGANİZE

Başına geleceklerden habersizce evine doğru gelen Narin, amca Salim’in merkezinde olduğu bir organizasyonla katledildi. Fail de kendisiydi. Cinayet yeri olarak ahır seçilmişti. Soğukkanlı ve sessizce gerçekleşen bu cinayetin ardından da cesedin saklanması ve delillerin yok edilmesi süreci başlatıldı. Bu süreçte tüm aile işbirliği halinde çeşitli roller üstlendi. Aramaların yanlış yönlendirilmesi, yalan ifadeler, elektrik kesintileri ve diğer müdahalelerle Narin’i arama süreci akamete uğratılmaya çalışıldı.

Screenshot 94 5Uih

ABİNİN ‘16.30’ ÇELİŞKİSİ

Tedavi İçin Gittiği Hastanede 'Öldüğünü' Öğrendi Tedavi İçin Gittiği Hastanede 'Öldüğünü' Öğrendi

Soruşturmada Narin’in aile üyelerine “Suçluyu kayırmak ve suç delillerini yok etmek” suçlaması yöneltiliyor. Bunun gerekçelerinden biri Narin’i bulmaya çalışan ekiplere yanlış bilgi vererek süreci yönlendirmeye çalışmaları gösteriliyor. Bu kapsamda bazı sanıklar neden ve nasıl yanlış bilgi verdiklerini itiraf etmişti. Abi Enes Güran da Narin aranırken jandarmaya “bilgi sahibi” sıfatıyla iki kez bilgi vermiş. 24 ve 25 Ağustos’ta jandarmayla görüşen Enes, bu iki görüşmede de “Narin’i 16.30’da aramaya başladık” demiş. Ancak savcılık ifadesinde Narin’in kaybolduğunu akşam ezanı okunurken (19.11) fark ettiklerini söyledi. Abiye savcılıkta bu iki çelişki de soruldu, cevap olarak “Narin’in kaybolması ve bulunamamasından duyduğum üzüntüyle vakitleri ve yaşadıklarımı tam olarak hatırlayamadığımdan o şekilde beyanda bulunmuştum” dedi.

18 DAKİKALIK SIR PERDESİ

Narin’in en son görüntüsü, kaybolduğu 21 Ağustos’ta saat 15.15’te okulun güvenlik kamerasına yansıdı. Jandarma kamerasından Nevzat Bahtiyar’ın aracının dere kenarına geliş saati ise 15.40 olarak belirlendi. Narin’in bu 25 dakikalık zaman diliminde kaybolduğu düşünülüyor. Nevzat Bahtiyar’ın cesedi çuvala koyduğunu söylediği evinin önü ile Narin’in bulunduğu nokta ise araçla 7 dakika. Bir bölümü asfalt, bir bölümü toprak olan yaklaşık 2 kilometrelik yolu DHA muhabiri, otomobille 40 kilometre hızla 7 dakikada katetti. 7 dakikalık zamanın yolda harcandığı hesaplandığında, geriye kalan 18 dakikalık süredeki sır perdesi aralanmayı bekliyor.

ABİ ŞİKAYETÇİ OLDU

Narin Güran’ın ağabeyi Baran Güran dün Diyarbakır Barosu’na başvurarak “Fail ya da faillerin kim olduğuna ve yakınlık derecesine bakılmaksızın, kardeşim Narin’in öldürülmesi ve cenazesinin kaybettirilmesi ile olaya dair bilgi sahibi olup da soruşturma makamlarına gerekli beyanda bulunmayan tüm sorumluların tespit edilerek cezalandırılması ve adaletin sağlanması için Diyarbakır Barosundan hukuki destek talebinde bulunuyorum” dedi. Diyarbakır Barosu Baran Güran’ı temsilen soruşturma dosyasına dahil oldu.

EN YAKINLARI CEZAEVİNDE


TUTUKLANANLAR (11 kişi)


* Salim Güran (Amca): Kasten öldürmek

* Yüksel Güran (Anne): Kasten öldürme suçuna iştirak etmek

* Enes Güran (Ağabey): Kasten öldürme suçuna iştirak etmek

* Nevzat Bahtiyar (Komşu- sıva ustası): Kasten öldürme suçuna iştirak etmek

* Ramazan A. (Salim’in işçisi): Kasten öldürme suçuna iştirak etmek

* Muhammet Kaya (Kuzen): Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etmek

* Birsen Güran (Kuzen): Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etmek

* Maşallah Güran (Yenge): Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etmek

* Mehmet Selim Atasoy (Salim’in işçisi): Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etmek

* Mehmet Şevket Kaya (Halasının eşi): Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etmek

* Fuat Güran (Amca): Suç delillerini yok etmek

ADLİ KONTROL TEDBİRİYLE SERBEST OLANLAR (3 kişi)

* Ömer Faruk Güran (Amca)

* Kurtuluş Güran (Amca)

* Melike Güran (Kuzen)
(Suçlamaları: Suç delillerini yok etmek, suçluyu kayırmak)

SON GÖZALTILAR (3 kişi)

* İsa Kaya (Kuzen)

* Şeyma Kaya (Kuzen)

* Hediye Güran (Yenge)-Adliyede